Haberler

Vali Çınar'dan 'Sanatçı' Açıklaması

BİTLİS (İHA) – Bitlis Valisi Ahmet Çınar, “Bizim ‘sanatçı’ dediğimiz kişiler, maalesef hepsini kastetmiyoruz ama ağırlıklı olarak bu toplumun değerlerine ters olmuşlar.

BİTLİS (İHA) – Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "Bizim 'sanatçı' dediğimiz kişiler, maalesef hepsini kastetmiyoruz ama ağırlıklı olarak bu toplumun değerlerine ters olmuşlar. Bu toplumun değerlerini küçümsemişlerdir" dedi.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından yürütülen Gönül Köprüsü Projesi kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler için Bitlis Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda ödül töreni yapıldı. Törene Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, kurum amirleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Burada konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, şöyle konuştu: "Sanat, bizim toplumsal hayatımızda ihtiyaç gibi kullanmaktan çıkardığımız ve bunun da çok zararını gördüğümüz bir konudur. Bizim 'sanatçı' dediğimiz kişiler, maalesef hepsini kastetmiyoruz ama ağırlıklı olarak bu toplumun değerlerine ters olmuşlar. Bu toplumun değerlerini küçümsemişlerdir. Bir kısmı aşağılamış. Bu toplumun değerlerine ters şeyler yapılmış. Dolayısıyla bunların hepsini toparladığımız zaman toplum sanat alanından kendini biraz çekmiştir. Sanki bir günah alanı gibi, günahkarların yapmış olduğu bir iş gibi, kendini çekmiş ve hakikaten yazık olmuştur."

Allah'ın yarattığı her şeye bakınca, doğanın müthiş bir tasarım olduğunu anlatan Çınar, şunları söyledi: "O ilmi ve mucizevi taraflarını geçiyorum. Kuşlara, hayvanlara, denizlere, dağlara, ağaçlara, yapraklara, renklere bakın, kışa bakın, yaza bakın, bahara bakın müthiş bir tasarım. Her şey tasarım her şey sanat. Sanatsız hiçbir toplum huzur bulamaz, büyüyemez, gelişemez. Bunu bize Cenab-ı Allah yarattığı her bir zerrede mesaj olarak vermiştir. Dolayısıyla gençlerimizden çok şey bekliyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. Bu geleceği de Allah'ın verdiği yetenekleri ön plana çıkararak, geliştirerek bu topluma güzel işler, güzel mesajlar verecek şekilde yetiştirmektir. Bu projede emeği geçenleri kutluyorum."

Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya ise, bu tür projelerin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutuğunu belirterek şunları söyledi:

"Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile köyden kente göçün bir sonucu olarak suçların sayıları arttı. Buna paralel olarak çocuklara karşı suçlarda artış yaşandı. Polis olarak biz çocuklarımızın gerek suçların şüphelisi ve gerekse mağduru olarak birçok olaya şahitlik etmekteyiz. Bu durum bize gençlerimizin gelecekleri ile ilgili sorumluluk yüklemektedir. Bu durumda gençlere meslek edindirme, spor ve sanata yönlendirme çabalarımız devam etmektedir. Bugünkü etkinliğimizin amacı, çocuklarımızı polisle kaynaştırıp halk ilişkilerini geliştirmek, güvenlik konusunda farkındalık oluşturmaktır. Çocuklarımızı suça konu olmaktan uzak tutmak için toplumun tüm kesimlerine büyük görev düşmektedir. Güvenilir bir gelecek için güvenilir bir gençlik oluşturmalıyız. Çocuklarımızın yürekleri bereketli topraklar gibidir. Onlara ekeceğimiz sevgi tohumları yeşererek en güzel meyveleri verecektir."

Yapılan konuşmanın ardından dereceye girenlere ödül verildi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Ataman Ali Çınar Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title