Haberler

Uysal, Başkonsolosların Sorularını Yanıtladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, erken seçim çağrısına ilişkin, "Daha çok yeni bir hadise. O konuda yerel yöneticiler olarak bizim ne bir etkimiz ne bir yetkimiz olabilir.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, erken seçim çağrısına ilişkin, "Daha çok yeni bir hadise. O konuda yerel yöneticiler olarak bizim ne bir etkimiz ne bir yetkimiz olabilir. Ancak tahminimiz olabilir. Onun ötesinde söyleyebileceğimiz hiçbir şey olmaz. Herhalde 1-2 gün içerisinde netleşir." dedi.

Uysal, Emirgan Beyaz Köşk'te ağırladığı İstanbul'daki başkonsolosların sorularını yanıtladı.

Slovakya'nın İstanbul Başkonsolosu Jozef Sestak'ın, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, erken seçim çağrısına ilişkin sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Daha çok yeni bir hadise. O konuda yerel yöneticiler olarak bizim ne bir etkimiz ne bir yetkimiz olabilir. Ancak sizler gibi tahminimiz olabilir. Onun ötesinde söyleyebileceğimiz hiçbir şey olmaz. Herhalde 1-2 gün içerisinde netleşir.

Erken seçim olsa da olmasa da biz İstanbul'a hizmet etmeye devam edeceğiz. Seçim olursa İstanbul'da aksayan bir şey olur mu veya seçim olmazsa aksayan bir şey olur mu? Çok neticeyi değiştiren bir şey olacağını düşünmüyorum."

"Kanal İstanbul rahatlama sağlayacak"

Kanal İstanbul projesiyle ilgili soru sorulan Uysal, bunun kendilerini ilgilendirdiğini ancak sadece yerel yöneticiler olarak bunun altından kalkabilmelerinin imkanı olmadığını söyledi.

Uysal, kanalın yapılmasını canıgönülden istediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Geminin yalıya çarpması, yeni kanal ihtiyacının ne kadar acil olduğunu da bize gösterdi. Hükümetimizde bir kararlılık görüyorum. Kanalın bu yıl içerisinde başlatılacağını düşünüyorum. Kanal İstanbul'un, sadece 'Bir kanal açalım buradan gelir elde edelim' mantığıyla değil, Boğaz trafiğini yeni bir düzene sokma adına, aslında İstanbul'u kurtarma adına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Şuna da inanıyorum; kanalın bu yıl içerisinde bir şekilde başlatılacağını veya temel atma ya da protokollerin yapılma noktasına geleceğine inanıyorum."

İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo'nun Kanal İstanbul'un Boğaz trafiğine nasıl bir çözüm getireceğine ilişkin sorusu üzerine Uysal, Montrö Boğazlar Antlaşması'ndan bahsetti.

Uysal, antlaşmanın ticari gemilerin geçişiyle ilgili maddesine değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Boğazdan geçen ticari gemiler, hiçbir müsaade ve kılavuz alma zorunluluğu duymadan istediği bir şekilde geçebiliyor. Tabii bunu tek taraflı olarak değiştirme imkanımız yok. Burada ticari olarak geçen gemilerin 'direkt geçiyorum' dediği zaman, yapılacak bir şey olmayınca kural da belirlenemiyor.

Bundan 100 yıl önce yapılan deniz taşımacılığındaki gemilerin boyutları ile hava taşımacılığında uçakların boyutları arasında devasa farklar var. Bu çerçeveden baktığımız zaman, bizim kuralları belli, daha ticari olarak bakıldığında rasyonel işleyen bir kanal olmasının; hem İstanbulluyu hem de ticaret yapan gemi sahipleri ve taşımacılık yapanları rahatlatacağını düşünüyoruz."

İstanbul'da "Demir Kilise" olarak bilinen Sveti Stefan Kilisesi'nin restorasyonu ve onarımı yapılarak, çeşitli ülkelerden gelen yabancı turistlere gezme imkanın sunulduğunu anlatan Uysal, benzeri birçok eserin restorasyonuyla ilgili çabaların devam edeceğini kaydetti.

"Ulaşımda ciddi mesafe aldık"

Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, ulaşım alanında yaptıklarıyla ciddi mesafe aldıklarını vurgulayarak, "Şu anda 160 kilometrelik işleyen metromuz var. Yıl sonu gibi veya 2019 başları gibi bir 160 kilometre daha metromuz devreye girecek. İstanbul'da 270 kilometrelik metro inşaatımız devam ediyor. İhale çalışmaları da devam ediyor. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde bütün metro ağlarının tamamlanmasıyla ilgili hedefimiz var." değerlendirmesinde bulundu.

Başkonsolosların 3. havalimanı gezisi talebiyle ilgili de Uysal, böyle bir organizasyon düzenleyebileceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Mustafa Uysal Mevlüt Uysal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title