Haberler

Üstün Akmen Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu 72 yaşında hayatını kaybeden ünlü tiyatro eleştirmeni ve yazar Üstün Akmen son yolculuğuna uğurlandı.

Geçirdiği kalp krizi sonucu 72 yaşında hayatını kaybeden ünlü tiyatro eleştirmeni ve yazar Üstün Akmen son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü isimlerin katıldığı cenaze töreninde Üstün Akmen'in kızı babasını son yolculuğuna tabutunu öperek uğurladı.

Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi Genel Başkanı Üstün Akmen, 30 Ekim'de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 72 yaşında hayatını kaybeden yazar ve tiyatro eleştirmeni Üstün Akmen düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçı için ilk tören Harbiye'de bulunan Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlendi. Buradaki törenin ardından Akmen'in cenazesi Şişli'de bulunan Teşvikiye Camii'ne getirildi.

Cenazede Üstün Akmen'in eşi Şaylan Akmen ile çocukları Emrah, Asur, Fulya Dağdeğiren ile Yöntem Akmen İnanç taziyeleri kabul etti. Usta yazar ve tiyatro eleştirmeni Üstün Akmen'i son yolculuğunda tiyatrocu ve oyuncular Zafer Ergin, Selçuk Yöntem, Bekir Aksoy, Rutkay Aziz, Orhan Aydın, Erhan Yazıcıoğlu ile çok sayıda ünlü isim katıldı. Ünlü isimler Akmen Ailesi'ne başsağlığı diledi.

"TİYATROCULAR EKSİLDİ"

Duayen oyuncu Erhan Yazıcıoğlu, Üstün Akmen'in ardından, "Onu en sevdiği sahneden uğurlamak bize nasip oldu. ve her zamanki inceliğini, nezaketini gösterdi sessiz sedasız kimseye zahmet olmadan gitti. Biraz eksildik tiyatrocular eksildi, onların bize verdiği güç eksildi. Ama umarım arkada bıraktığı miras tiyatrocuları ayakta tutar" diye konuştu.

Cenazeye katılan usta oyuncu Orhan Aydın, "Sanat dünyası, edebiyat dünyası her hafta buraya geliyoruz. Bugün acı daha katmerli. Anadolu'nun neredeyse her iline gitmiş oyunlar seyretmiş, genç yaratıcıların Türkiye seyircisiyle tanışmasına sebep olmuş bir temel yaratıcıyı yitirdik. Bir aşk adamını yitirdik. Bir arkadaşı yitirdik" derken, Rutkay Aziz, "Çok değer verdiğimiz bir tiyatro adamıydı her şeyden önce. Eleştirileriyle tiyatro sanatına büyük katkılar sağlamıştır. Hepsinden öte hem düşünce olarak hem duygu olarak son derece kişilikli ve dürüst bir insandı. Onu çok özleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Babasının tabutu başında gözyaşı döken Akmen'in kızı Yöntem Akmen İnanç'ı dostları teselli etti. Kılınan cenaze namazı sonrasında Üstün Akmen için sevenlerinden helallik alındı. Alınan helalliğin ardından Üstün Akmen'in tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze arabasına konuldu. Yöntem Akmen İnanç, babasının tabutunu öperek uğurladı. Akmen, Üsküdar'da bulunan Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ÜSTÜN AKMEN KİMDİR?

1943 yılında İstanbul'da doğan Üstün Akmen, 1960'lı yıllarda Atilla Berkan, Şerif Yüzbaşıoğlu ve Ergun Özer orkestralarında profesyonel şarkıcılık yaptı. 1997 yılında Cumhuriyet Gazetesi Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Kitap Kulübü Başkanlığı ve Cumhuriyet Kitapları'nın Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenen Akmen, 2001 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nden ayrıldı. Akmen, bir süre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda Medya ve İzleyici Koordinatörü, Genel Yayınlar Yönetmeni olarak çalıştı. 'Evrim', 'Dönem', 'Yeni Ufuklar', 'Yeni İnsan', 'Yeni Dergi' ve 'A' gibi dergilerde yazıları yayımlanan Akmen, 2012'ye kadar 'Tiyatro...Tiyatro Dergisi'nde yazılarına devam etti. 'Suçsuz Laleler', 'Bir Günlük Dost', 'Kör Bakkalın Gözleri', '... Veee Perdeee...', 'Yarim Nereyi Mesken Tuttun' ve 'Provasız Yaşam' adlı kitapları bulunan Akmen'in yazıları kadar Evrensel Gazetesi'ndeki 'Gözlemevi' isimli köşesinde yayımlanıyordu. Akmen; Yaşar Kemal, Şükran Kurdakul ve Alpay Kabacalı'dan sonra 2001-2005 yılları arasında dört buçuk yılı aşkın bir süre yazar örgütü Uluslararası P.E.N Kulüpleri Federasyonu Türkiye Merkezi'nin Genel Başkanlığı'nı üstlendi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Selçuk Yöntem Rutkay Aziz Üstün Akmen Türkiye Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title