Haberler

Usta Yönetmen Onur Tan'dan Sımsıcak Bir Aile Filmi: "Bal Kaymak"

- Usta Yönetmen Onur Tan'dan sımsıcak bir aile filmi: "Bal Kaymak"ÜSKÜP - Başarılı yönetmen Onur Tan, aile ilişkilerine dair sıcacık bir hikayeyi anlatan "Bal Kaymak" filminin çekimlerine Makedonya'da başladı.

- Usta Yönetmen Onur Tan'dan sımsıcak bir aile filmi: "Bal Kaymak"

ÜSKÜP - Başarılı yönetmen Onur Tan, aile ilişkilerine dair sıcacık bir hikayeyi anlatan "Bal Kaymak" filminin çekimlerine Makedonya'da başladı.

Yapımcılığını Sertaç Demirtaş ve Mehmet Yıldırım ortaklığıyla kurulan Big Play Entertainment'in üstlendiği yönetmen koltuğunda usta yönetmeni Onur Tan'ın oturduğu "Bal Kaymak" seyircisine 'merhaba' demeye hazırlanıyor. Çekimlerine Makedonya'da başlanan "Bal Kaymak" sıcacık bir aile hikayesini farklı bir dille beyaz perdeye aktarıyor. Filmde Tarık Ünlüoğlu, Kenan Çoban, Yunus Emre Yıldırımer ve Sabina Toziya gibi başarılı oyuncular rol alıyor. Ayrıca Filiz Ahmet, Melissa Yıldırımer ve final yapan Anne dizisinin minik yıldızı Beren Gökyıldız'ın da yer aldığı filmin sürpriz oyuncusu ise meslektaşı Zeynep Günay'la evli olan Onur Tan'ın oğlu Ömer Tan da oyuncu kadrosundaki isimler arasında.

Onur Tan'ın senaryosunu 10 yıllık bir çalışmanın sonucunda kaleme aldığı film, Amsterdam'dan getirilen ve filmin önemli kahramanlarından biri olan Dobro adlı köpeğin etrafında dönüyor. Makedonya'nın Lazarapole köyü, Üsküp ve UNESCO tarafından koruma altında olan Ohrid kentinde çekilen film görüntüleriyle de görsel bir şölen sunacak. Görüntü yönetmenliğini Veysel Kılınç'ın yaptığı filmin müziklerinde ise başarılı söz yazarı ve besteci Fettah Can'ın imzası yer alıyor.

Walt Disney'in masal dünyasını yansıtan filmin hazırlık süreci de aylar öncesinde büyük titizlikle gerçekleşti. Çekimlere başlamadan önce Makedonya'da ciddi bir araştırma yapan Onur Tan, filmde oynayan tüm karakterlerin giydiği kıyafetleri özel olarak hazırlattı. Hayalindekileri sanat ve kostüm ekibiyle paylaşan Tan, filmdeki bazı evleri de yeniden tasarlatıp dekore ettirdi.

Filmin konusu

Güneşin yaktığı, suyun boğduğu, havanın dondurduğu ancak Makedonya topraklarını henüz örtmeyi beceremediği kadar büyük bir sevdanın masalı "Bal Kaymak". Yaylanın bir ucundan diğerine bütün köyü ortadan ikiye bölen ve kavuşması imkansız görünen bu masalın kahramanları ise Adem ve Havva. Ufacık boyundan çok daha kocaman, hatta misli ile büyük olan kalbinin içine gizlenmiş ve orada kendisi gibi fırtınada savrulmuş, başka hayatlara yeni limanlar açan küçük Bade. Kocaman kalbinde öyle güzel, öyle renkli, öyle saf bir dünya kurmayı becermiş ki, hayatın bütün kavgaları başka dünyalarda başka yerlerde oluyor Bade için. Çalışkan arılarıyla ve kocaman köpeğiyle dünyanın en iyi balını üreten aksi, huysuz, geçimsiz, sert bir dede ve sevimli keçileri ve oğlaklarıyla dünyanın en iyi kaymağını yapan inatçı, kızgın, küsmüş bir nine arasında kendisine kalacak sıcak bir yuva bulamayan, sevgiye, meleklere ve iyiliğe inanan bir küçük kız çocuğu Bade. Dede ile nine arasında esen sert rüzgarları dindiren küçük kız, kendisi kadar küçük ama zekası, kuvveti ve çalışkanlığıyla yaylada haklı bir ün kanmış arkadaşı Ömer ile beraber yepyeni bir masala, bir maceraya uzakta kalmış çocukluk yıllarımıza yanlarında bizi de götürecekler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Yıldırım Makedonya Ömer Tan Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title