Haberler

Üsküdar'da 'Engelsiz Fikirler Çalıştayı'nda ebeveynler bilgilendirildi

Güncelleme:

Üsküdar'da 'Engelsiz Fikirler Çalıştayı'nda ebeveynler bilgilendirilditerapi, rehabilitasyon danışmanlığı gibi konularda bilgilendirildi.

Üsküdar'da 'Engelsiz Fikirler Çalıştayı'nda ebeveynler bilgilendirildi

İSTANBUL Üsküdar'da, engelli bireylerin toplumsal hayata eşit ve etkin katılımları konusunda gelecek fikirler ile farkındalığı arttırmak amacıyla 'Engelsiz Fikirler Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştaya katılan ebeveynler, özel gereksinimli bireylerde müzik terapisi, gastro-terapi, rehabilitasyon danışmanlığı gibi konularda bilgilendirildi.

Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen engelli bireylerin toplumsal hayata eşit ve etkin katılımları konusunda, gelecek fikirler ile farkındalığı arttırmak amacıyla 'Engelsiz Fikirler Çalıştayı' Üsküdar Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Fatıma Ana Şifa Vakfı işbirliğince düzenlendi. Engelsiz Yaşam Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya; Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Ömer Yiğit, Prof. Dr. Mim Kemal Öke, Prof. Dr. Esra Macaroğlu Akgül, Öğr. Gör. Tuna Şahsuvaroğlu, Dyt. Ahmet Akbulut katıldı. 5 oturumda oluşan çalıştayda, özel gereksinimli bireylerde müzik terapisi, özel gereksinimli bireylerde gastro-terapisi, rehabilitasyon danışmanlığı, özel gereksinimli bireylerde beslenme istismarları hakkında ebeveynler bilgilendirildi.

Özel gereksinimli bireylerde müzik terapisi hakkında konuşan Prof. Dr. Mim Kemal Öke, "Ben müzikten anlamayan, müzik terapisti olmayan, özel eğitimi de bilmeyen bir insanım. Ama ben babayım. Özel gereksinimli bir çocuğum var. Yıllar içerisinde onu depresyondan çıkarmak, hayata ve topluma yeniden kazandırmak için ritmin ne kadar önemli olduğunu bana söylemişlerdi. Ritim dersleri almaya başladıktan sonra korolara birlikte gitmeye başladık. Daha sonra beraber folklör yaptık. Buradaki tecrübelerimizi, bir bilim adamı olduğum için de tarihteki kadim bilgeliğimizden elde ettiğimiz bilgilerle de hemhal edip bir anda kendimi özel gereksinimli çocuklarla bir sınıfta buldum. Onlara çok güzel bir program uyguluyoruz. O programı bu çalıştayda bununla ilgilenen ebeveynlere ve özel eğitim uzmanlarına aktarmak istiyoruz." dedi.

"Çoğu insana tavsiye ediyorum, çok iyi geliyor"

Çalıştaya katılan vatandaşlardan Güllü Karavuş ise, "Çok güzeldi. Buna pandemiden daha önce gitmiştim. Şimdi yine söylediler yine geldim. Bana çok iyi geldi. Söylenen tavsiyeleri oğlumda denemiştim. Çok iyi çok güzeldi, çok hoşuma gitti. Yine geldim. Ben onların söylediklerini hep yaptım. Çoğu insana da tavsiye ediyorum. O yüzden çok iyi geliyor. Mesela ben daha önce müziği bilmiyordum. İlk defa denk geldim ve deneyeceğim" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Üsküdar Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title