Haberler

Uşak Üniversitesi Spor Salonuna Şehit Ömer Halisdemir İsmi Verildi

Muratbey Uşak’ında maçlarını oynadığı Uşak Üniversitesi Spor Salonuna, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adı verildi.

Muratbey Uşak'ında maçlarını oynadığı Uşak Üniversitesi Spor Salonuna, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe kalkışmasına ilk kurşunu sıkarak canı pahasına kahramanca bir duruş sergileyen ve çok kritik bir noktada çok kritik bir müdahaleye imza atan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adının Uşak Üniversitesi Spor Salonuna verildiğini söyledi.

Tarihimizde milat sayılabilecek 15 Temmuzdaki hain kalkışmayı önlemek için canını çekinmeden feda eden Şehit Ömer Halisdemir'in kahramanlığının gelecek nesillere taşınmasının önemine dikkat çeken Rektör Çelik; "15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin ve anılarının yaşatılması çok önemlidir. Çünkü 15 Temmuzdaki hain kalkışma millet iradesine karşı yapılan alçakça bir kalkışmaydı. Tarihimize ve medeniyetimize karşı yapılan bu hain saldırı Şehit Ömer Halisdemir gibi kahramanların sayesinde, milletimizin dirayetli duruşu sayesinde bertaraf edilmiştir. Biz Uşak üniversitesi olarak Milletimiz, gazilerimiz ve 241 şehidimizin göstermiş olduğu cesareti, fedakarlığı ve kahramanlığı her fırsatta anlatmaya ve onların anılarını yaşatmaya devam edeceğiz. Onların hatırası üniversitemizin her köşesinde yaşatılacaktır. Uşak Üniversitesi olarak İstiklal ve İstikbal mücadelesi ve anısına sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Ömer Halisdemir Kimdir?

1974 yılında Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir, çocukluğunu Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirmiştir. Okul sonralarında Çukurkuyu'da çobanlık yapan Kahraman Şehit Ömer Halisdemir'in Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu vardır.

15 Temmuz darbe kalkışmasının önlenmesindeki önemli isimlerden biri olan Kahraman Şehit Ömer Halisdemir, 1999 yılında piyade astsubay olarak Türk Silahı Kuvvetlerine katılmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında görev yapmıştır.

15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk Milletinin bekasına yönelik yapılan hain kalkışmayı önlemek için canını çekinmeden feda eden Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan darbeci general Semih Terzi'yi, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı "Vur" emri üzerine alnından vurarak öldürmüştür.

Tuğgeneral Semih Terzi'nin yanında bulunan cuntacı askerler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir, büyük bir kahramanlık örneği göstererek 15 Temmuz darbe kalkışmasının seyrini değiştirmiş ve demokrasinin temsili haline gelmiştir. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sait Çelik Çukurkuyu Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir?
title