Haberler

Uşak'ta, Ekonominin Önemine Değinen Adaylar Öne Çıktı

Chp'nin Uşak'taki ön seçiminde, üyeler tercihlerini yıllardır sürdürülen klişe söylemlerin dışına çıkan, siyasette ekonominin önemine değinen aday adaylarından yana kullandı.

Chp'nin Uşak'taki ön seçiminde, üyeler tercihlerini yıllardır sürdürülen klişe söylemlerin dışına çıkan, siyasette ekonominin önemine değinen aday adaylarından yana kullandı.

Uşak'ta otomotiv, filo kirama, sigorta, petrol ürünleri satış gibi hizmet sektöründeki yatırımları ve hayırseverliği ile dikkati çeken Yalım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Yalım, ön seçim öncesinde yaptığı çalışmalarda vekil olması halinde dört katlı parti binası yaptıracağını, kuracağı bir fabrikada 1500 partiliye iş imkanı sağlayacağını ve milletvekili maaşını maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına burs olarak vereceğini söyleyerek üyelerin desteğini yanına çekti. Yalım, listede birinci sırada kendine yer buldu.

24 yıldır inşaat malzemesi toptancılığı yapan işadamı İsmet Akın, 2011'deki ön seçimde listede kendine döndüncü sırada yer bulabilirken, siyasette ekonominin önemine değinerek parti üyelerini etkilemeyi bildi. Bu sayede de 7 Haziran'daki seçimler öncesinde kendisini listede ikinci sıraya taşımayı başardı.

Parti tabanın sevilen isimlerinden olan ve 2011 önseçiminde ikinci sırada milletvekili olan Mustafa Aydın, bu defa bir alt sıraya gerilese de listeye girerek, CHP'nin Uşak'taki 3-0'lık hedefinin bir parçası olarak, umutlandı.

CHP'nin ulusalcı kanadının öncü isimlerinden olan ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Dersim olayları için özür dilemesine tepki göstermesiyle gündemi gelip, "CHP adına böylesi bir özrü dilemeye hakkı da haddi de yoktur" diyen  milletvekili Deniz Akagün Yılmaz ise sandıktan dördüncü çıkıp, listeye giremedi.

Uşak, genel seçimlerde 3 milletvekili çıkaracak. Son genel seçimlerde Uşak'ta AK Parti 2, CHP 1 milletvekili Meclis'e göndermişti.

CHP'nin Uşak'taki ön seçiminde oy dağılımı şöyle oldu:

1- Özkan Yalım 3 bin 534 oy

2- İsmet Akın 2 bin 534 oy

3- Mustafa Aydın 2 bin 191 oy

4- Dilek Akagün Yılmaz 1907 oy

5- Barış Çoban 1633 oy

6- İsmail Demirel 1045

7- Mustafa Dönmez 761 oy

8- Yüksel Doğan 506 oy

9- Bülent Horasan 395 oy

10- Nurullah Çavuşoğlu ise 234 oy - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Özkan Yalım İsmet Akın Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title