Haberler

Ünlü Fransız Aktris Deneuve'den Aşağılayıcı Açıklama

Ünlü Fransız aktris Catherine Deneuve’ün başını çektiği 100 ünlü kadın, Le Monde Gazetesinde kadınların tacizcilerini açıkladığı #BenDe kampanyasına çıkışta bulunarak, “Erkeklerin kadınları rahatsız etme özgürlüğü cinsel özgürlüğün olmazsa olmazıdır” dedi.

Ünlü Fransız aktris Catherine Deneuve'ün başını çektiği 100 ünlü kadın, Le Monde Gazetesinde kadınların tacizcilerini açıkladığı #BenDe kampanyasına çıkışta bulunarak, "Erkeklerin kadınları rahatsız etme özgürlüğü cinsel özgürlüğün olmazsa olmazıdır" dedi.

Ünlü Fransız aktris Catherine Deneuve'ün başını çektiği 100 ünlü kadın, Le Monde Gazetesinde kadınların tacizcilerini açıkladığı #BenDe kampanyasını eleştiren bildiri yayımladı. Bildiride kampanyanın bir "cadı avı" olduğu ve erkeklerin kadınları rahatsız etmesinin suç olmadığını söyleyen ünlü kadınlar, "Erkeklerin kadınları rahatsız etme özgürlüğü cinsel özgürlüğün olmazsa olmazıdır" yazdı.

Kamuoyuna taciz olaylarının dökülmesini doğru bulmadıklarını, taciz etme ve baştan çıkarma arasındaki farkı algılamak gerektiğini ifade eden ünlü kadınlar, "püritanizme" ve kadınların kurban statüsüne sokulmasına karşı olduklarını paylaştılar.

Bildiride başı çeken Catherine Deneuve'ye ve diğer ünlülere sosyal medya kullanıcılarından gelen eleştiriler çığ gibi büyüdü. Sosyal medyada "Zengin kadınların ağıtı" şeklinde yorumlanan ve tepki toplayan bildiriye sanatçı ve siyasetçiler de tepki gösterdi.

Sosyal medya kullanıcıları, "rezalet", "kadınların tacizini özgürlük olarak göstermek kabul edilemez" şeklinde yorumlar yaptı.

Eski Bakan ve 2007 Cumhurbaşkanı adayı Sosyalist Partili Segolene Royal, ünlü aktristin bu bildiriyi imzalamasından duyduğu üzüntüyü paylaşırken, "Tacize uğrayıp korkudan konuşamayan kadın ve erkeklere" desteğini paylaştı. - PARİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Catherine Deneuve Le Monde Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title