Haberler

Üniversite Öğrencileri KPSS Eleştirilerini Resimlere Yansıttı

Erzurum'da Üniversite Öğrencileri Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Eleştirilerini ve İş Bulamama Kaygılarını Yaptıkları Resimlere Yansıttı.

Erzurum'da üniversite öğrencileri Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) eleştirilerini ve iş bulamama kaygılarını yaptıkları resimlere yansıttı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı 4. sınıf öğrencileri, "Paradigmalar Savaşı-Kaostaki Eğitim" sloganıyla "KPSS Günceleri" adlı resim sergilerini YKM Mağazası'nda sergiledi.

Erzurum Vali Yardımcısı Nazife Yüceldi Aktaş'ın açtığı sergi davetliler tarafından gezildi. 24 öğrencinin hazırladığı yağlı boya resimlerde KPSS eleştirileri, tuvallere yansıtıldı. Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halim Ulaş, serginin amacını şöyle açıkladı:

"Kaostaki eğitim ve paradigmalar savaşını anlatıyor. Türkiye'de öğrenciler belli formasyon sahibi olmak için üniversiteye giderler ve burada bir konunun eğitimini alırlar. Fakat arz, talep dengesi ciddi anlamda Türkiye'de şu an için bozulmuş durumda. Bozulduğu içinde kurumlara öğrenci alınırken KPSS yapılarak alınıyor. Öğrenciler bu durumda bir ikilemde kalıyorlar. İkilimde şu; mesela bir resim bölümünü ele alırsak resim bölümünde 4 sene sanat eğitimi alan bir öğrenciye daha sonra farklı branşlarda farklı sorular soruluyor. Öğrenci bu durumda ikilem yaşıyor. İşte bu resim sergisinin amacı Türkiye'deki bütün sınav sistemlerini eleştirmek, büyük sessizliğin çığlığı olmak. Bu amaçla yola çıkıldı ve Türkiye'de bir ilk ve tek sergi yapıldı bu anlamda." Bölüm öğrencileri ise mezun olduktan sonra KPSS yüzünden iş kaygısı yaşadıklarını ifade ederek, "Mezun olma telaşı ve gelecek tasamızın içinde bulunduğu çıkmazları tuvallere yansıttık" dedi.

(AA-İRT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title