Haberler

Üni-Dokap Çalıştayı Trabzon'da Yapılacak

Doğu Karadeniz Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) Çalıştayı, 15 ve 16 Mayıs'ta Trabzon'da yapılacak.

Doğu Karadeniz Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) Çalıştayı, 15 ve 16 Mayıs'ta Trabzon'da yapılacak.

ÜNİ-DOKAP Dönem Başkanı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, AA muhabirine, birliğin eğitim öğretim, araştırma geliştirme, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma hedefleriyle iş birlikleri yapmak amacıyla 15 Kasım 2016'da kurulduğunu söyledi.

Çalışmalarına 1 Ocak'ta başlayan birliğe Gaziosmanpaşa, Ondokuz Mayıs, Ordu, Giresun, Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Çoruh, Gümüşhane, Bayburt ve Avrasya üniversitelerinin üye olduğunu belirten Baykal, DOKAP bölgesine yönelik, enerji, ulaştırma, turizm, tarım, sınır ötesi iş birliği, tarımsal ve kırsal altyapı, kültür hizmetlerine erişim ve yerel düzeyde kurumsal kapasitenin geliştirilmesi başlıkları altında çalışma grubu oluşturulduğunu anlattı.

Baykal, "Üniversiteler bu alanlarda yaklaşık 110 proje teklifi hazırladı. Proje havuzunda toplanan projeleri değerlendirmek amacıyla 15 ve 16 Mayıs'ta üniversitemiz ev sahipliğinde çalıştay düzenleyeceğiz." dedi.

Üniversitelerin birlikteliğinin, bölgesel gücü ortaya koyma konusunda önemli olduğuna dikkati çeken Baykal, şöyle devam etti:

"Bu birliktelik, bölgede hayata geçirilebilecek daha büyük projelerin oluşması anlamında önem taşımaktadır. Birliğe üye üniversitelerin DOKAP ile bölgesel kalkınmaya daha fazla katkısı olacaktır. ÜNİ-DOKAP'ın bölgenin ihtiyaç duyduğu turizm, enerji, ulaştırma, sanatsal ve kültürel faaliyetlerin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi noktasında önemli görev üstleneceğine inanıyoruz."

"Projelerin net şekillenmesi çalıştaydan sonra olacak"

Baykal, bölgesel kalkınmayı, dolayısıyla ülkeyi ilgilendirecek her türlü konunun gündemlerinde yer aldığını vurgulayarak, "130 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilecek çalıştayda yaklaşık 110 proje gözden geçirilecek. Bunlardan bölge, dolayısıyla ülke için önemli olanların hayata geçirilmesi noktasında destek sağlanacak. Çalıştay sonrası projelere altyapı oluşturulmuş olacak. DOKAP, daha sonra projeler için ya gerekli mercilere başvuru yapacak ya da iletişimlerini sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin projeleri ayrı ayrı çalıştığı zaman ve birlikte ürettiklerinde ortaya çıkacak güçlerin farklı olacağına işaret eden Baykal, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Üniversiteler, uzmanlık alanlarına göre farklılık göstermektedir. Dolayısıyla hepsini bir araya getirerek daha güçlü proje yapma imkanı olacak. Örneğin bir üniversitemiz ziraat alanında, diğer üniversitemiz mühendislik alanında güçlüyse, bunların ortak yapacakları projeler daha güçlü olur. Her üniversitenin üstleneceği roller olacak. Bu çalışma bunu ortaya koyacak. Var olan gücünüzü toplumun ihtiyaçlarına göre yönlendirme imkanı olacak. Bu birliktelik buna önemli katkı sağlayacaktır."

Baykal, üniversiteler tarafından hazırlanan projelerin ağırlıkla enerji, turizm, ulaştırma ve kültürel başlıklar altında toplandığını belirterek, "Projelerin net şekillenmesi çalıştaydan sonra olacak. Projelerin hangilerinin Trabzon ve bölge için daha önemli olduğuna bu çalıştay ışık tutacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Süleyman Baykal Doğu Karadeniz Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title