Haberler

Ukrayna'da Yeni Hükümet Krizi

Ukrayna'da koalisyon hükümetinin en büyük ortağı olan ve Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun kurduğu parti olan Petro Poroşenko Bloğu, hükümetteki üyeliğini askıya aldı.

Ukrayna'da koalisyon hükümetinin en büyük ortağı olan ve Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun kurduğu parti olan Petro Poroşenko Bloğu, hükümetteki üyeliğini askıya aldı.

Petro Poroşenko Bloğu'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna'da yeni bir başbakan seçilinceye kadar, partinin koalisyon hükümetindeki ortaklığının askıya alındığı bildirildi. Partiden yapılan açıklamada ayrıca, başbakanlığa, Parlamento Başkanı Volodimir Groysman'ın aday gösterilmesinin desteklendiği belirtildi.

Ukrayna'da 2014 yılı sonunda, Batı yanlısı çizgiyi savunan beş parti bir araya gelerek koalisyon hükümeti kurmuş ve başbakanlığa, Halk Cephesi Başkanı Arseniy Yatsenyuk getirilmişti. Ancak, cumhurbaşkanı ile başbakanın arasının açılmasına ek olarak, Başbakan Arseniy Yatsenyuk'un kamuoyu desteğinin yüzde 1'e kadar düşmesi, başbakanın görevden alınmasını gündeme getirmişti. Geçen eylül ayında Radikal Parti'nin koalisyondan çekilmesinin ardından şubat ayında da Öz Yardım Partisi ile Anavatan Partisi, koalisyondan çekildiklerini açıkladılar. Ancak, Ukrayna'yı uluslararası alanda destekleyen ABD yönetimini, Ukrayna yönetimine, erken seçimlerden kesinlikle uzak durma çağrısında bulunuyor ve yeni koalisyonun, parlamentodaki mevcut partilerden kurulması gerektiğini söylüyor.

Petro Poroşenko'nun partisinin başbakanlığa aday gösterdiği Parlamento Başkanı Volodimir Groysman, Poroşenko'nun en yakın çevresindeki isimlerden biri olarak biliniyor. - Kiev

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arseniy Yatsenyuk Petro Poroşenko Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title