Haberler

Uğur Tarhan: "Marifet Sorunları Az Zararla Çözmektir"

2023 Lider Ülke Türkiye Platformu Dönem Başkanı Avukat Uğur Tarhan, milliyetçilerin, millet olma şuurunu koruduğunu, milletin değerlerini ve çıkarlarını savunduğunu söyledi.

2023 Lider Ülke Türkiye Platformu Dönem Başkanı Avukat Uğur Tarhan, milliyetçilerin, millet olma şuurunu koruduğunu, milletin değerlerini ve çıkarlarını savunduğunu söyledi.

2023 Lider Ülke Türkiye Platformu'nun kurulduğundan bu yana her yıl verdiği iftar yemeği, Kıyı Emniyet'in Beykoz Küçüksu Tesislerinde gerçekleşti.

Bağımsız Düşünce ve Fikir kuruluşu 2023 Lider Ülke Türkiye Platformu'nun üyelerinin aileleri ile birlikte katuıldığı iftar yemeği nezih bir ortamda gerçekleşti. İftar duasının ardından Dönem Başkanı Av. Uğur Tarhan bir konuşma yaptı.

Tarhan, milliyetçiliğin milletten taraf olmak olduğunu belirterek "Milliyetçilik, kabile, aşiret, etnisite şuurundan millet şuuruna yükselmek, uyumu, ahengi, barışı ve güvenliği millet çatısında bulmaktır" dedi.

Milliyetçilerin, millet olma şuurunu koruduğunu, milletin değerlerini ve çıkarlarını savunduğunu anlatan Uğur, şöyle konuştu: "Bunu yaparken izleyecekleri yöntem zamanın şartlarına göre güncellenebilir. Zira amaç, milleti bir arada tutmaktır, milletin ortak çıkarlarını korumaktır ve millete yönelen tehditleri bertaraf etmektir. Marifet, milleti çözecek halk yığınları meydana getirmekte değil, halkı yoğurarak güçlü bir millet olmadadır. Elbette herkesin aynı düşünmesi ve aynı bağlılıkla hareket etmesini bekleyemeyiz."

İstanbul boğazındaki yalısında güvenlik ve gelecek endişesi taşımayan yüksek gelirli vatandaşımızın ortak çatıya bağlılığı ile Cudi Dağının eteklerinde hayvancılıkla geçimini sağlamaya çalışan, güvenliğinden ve geleceğinden endişe duyan dar gelirli vatandaşımızın bağlılığının birbirine denk olmayabileceğini anlatan Tarhan, şunları söyledi:

"Marifet, kimseye tepeden bakmadan dertleri dinlemek, kimseye ayrıcalık tanımadan eşitsizlikleri gidermek, kimseye taviz vermeden yasaları uygulamaktır. Kuşkusuz, toplumsal ihtilaflar ve sorunlar olmasaydı, devlete, siyasete gerek kalmazdı. O halde devletin ve siyasetin görevi milletin sorunlarını çözmektir. Marifet ihtilafları ve sorunları en az zararla çözmek, en az kayıpla atlatmak, en az kargaşa ile üstesinden gelmektir. Marquis d'Argenson isimli bir Fransız politikacının dediği gibi; "birbirine karşıt çıkarlar olmasaydı, ortak çıkarların varlığı pek duyulmaz ve hiçbir zaman engellerle karşılaşmazdı. Her şey yolunda gider, politika da bir sanat olmaktan çıkardı."

Tarhan, konuşmasının sonunda Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne değinerek Türkiye'nin Doğu Türkistan'a sahip çıkmasını istedi.

İftar sonunda platformun burs organizasyonuna katkısı olan Avukat Mustafa Barlık ve İsmail Balcı'ya plaket takdim edildi. Platformun bugüne kadar dönem başkanlığı yapmış üyeleri Yücel Coşkun, Erol Gül, İlker Öztürk, Mahmut Kılıç, Av.Emin Özkurt, Atilla Çakar, Av.Yunus Koçal, İsmail Sanlav ve Avukat Uğur Tarhan'a teşekkür plaketleri aile üyeleri tarafından sunuldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğu Türkistan İstanbul Türkiye Beykoz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title