Haberler

Uğur Mumcu, Yatağan'da Şiirlerle Anıldı

24 Ocak 1993 tarihinde suikasta kurban giden Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, vatandaşların Cumhuriyetin Kalesi olarak adlandırdığı Yatağan'da anıldı.

ADD Yatağan Şubesi, 24 Ocak 1993'te suikasta kurban giden Gazeteci Uğur Mumcu'yu 21. ölüm yıldönümünde andı. Düzenlenen törene bir çoğu Yatağan Belediyesi personeli olan yaklaşık 100 kişi katıldı.

Saat 12.00'da Belediye önünden kortej eşliğinde Atatürk Anıtı'na yürüyerek başlayan program, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin anıta çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Burada düzenlenen törene; Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Atatürkçü Düşünce Derneği Yatağan Şube Başkanı Mahmut Ayık ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Emekli Öğretmen Fehmi Özsoy yaparken Uğur Mumcu hakkında konuşmayı Emekli Öğretmen Suna Arslan yaptı. Uğur Mumcu, Arslan'ın konuşmasının ardından METEM öğretmenlerinden Ali Akçay ve Hasan Enginsu, okudukları şiirlerle anıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Mumcu Yatağan Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title