Haberler

Udaş Yürüttüğü Çalışmalar Hakkında Muhtarları Bilgilendirdi

Uşak Doğalgaz Anonim Şirketi (Udaş) Düzenlediği Toplantıda Mahalle Muhtarlarına Doğalgaz Aboneliği, Doğalgazın Kullanımı ve Yeni Dönemde Yapılacak Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi.

Uşak Doğalgaz Anonim Şirketi (UDAŞ) düzenlediği toplantıda mahalle muhtarlarına doğalgaz aboneliği, doğalgazın kullanımı ve yeni dönemde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ağaoğlu Otel'de düzenlenen toplantıya 19 mahalle muhtarı UDAŞ Yönetim kurlu üyesi Arif Öztan ve UDAŞ Genel Müdürü Ahmet Doğu katıldı. Muhtarlara doğalgaz kullanımı ve yeni dönemde yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren UDAŞ Genel Müdürü Ahmet Doğu, 7 bin 500 aboneye ulaştıklarını söyledi.

İki yıl önce Uşak'a doğalgaz verilmeye başlandığını ve ilk yılda bazı sıkıntılar nedeniyle bekledikleri abone sayısına ulaşamadıklarını ifade eden Ahmet Doğu, “ Uşak'ta doğalgaz ile ilgili çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir. Bu bağlamda 7 bin 500 aboneye ulaştık. Çalışmalarımıza da hız vererek devam ediyoruz. Bu işe başlarken biz daha çok müstakil olan evlerde başlamayı tercih ederdik. Çünkü apartman bölgelerinde kalorifer tesisatı olduğu için doğalgaz aboneliğine çok geç karar veriliyor. Sonradan alladık ki müstakil evlerin bulunduğu yerlerden daha fazla talep gelmekte. Bu nedenle bu yıl çalışmalarımıza Bu yönlerde ağırlık vermeye başladık. Ben doğalgaz abonesi olacaklara, doğalgazın çok ekonomik bir yakacak olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz bu bağlamda bir çok evi gezdik ve istatistikler yaptık. Objektif olması için de istatistik yaptığımız evlerde vatandaşların isimlerini aldık. Yaptığımız istatistiklere baktığımızda ise inanılmaz derecede doğalgazın ekonomik olduğunu gördük. Normal yakacak ve evin tüp şofben giderleriyle masraflar katlanırken, doğalgaza baktığımızda ise daha da azalmaktadır. İnsanlar doğalgazın kurulumu ile çok pahalı olduğunu düşünmektedirler. Fakat ben düşüncenin yanlış olduğunu ifade edebilirim. Gerekirse evinize doğalgaz sobası almanız bile size yeterli olabilir. Bu şartlarda doğalgazın en fazla maliyeti 2 bin YTL'yi bulmaktadır. Diğer bir sıkıntı çektiğimiz husus ise vatandaşlarımızın “ne yaparsak yapalım doğalgaz ile ısınamıyoruz” gibi serzenişleridir. Bu tür şikayetlerde olayı yerinde görüp takip etmek için evlere bizzat kendimiz gittik. Fakat gördüğümüz manzara da vatandaşların hem haklı hem de haksız olduğu düşüncesine vardık” dedi.

Doğalgaz kullanımda vatandaşların tam olarak bilinçli olmadığını ve bu ekasikliği gidermek amacıyla doğalgaz kullanım broşürü hazırladıklarını da ifade eden Ahmet doğu, Doğalgazın her yönüyle ekonomik olduğunu evlerimizde ocaklarımızda kullandığımız tüplerden de örneklendirebiliriz. Normal olarak bir tüp kullandığımızda ve evdeki şofbenlerimizin elektrik harcamalarına baktığımızda 50-60 YTL civarında seyrediyor. Fakat doğalgaz kullanan bir abone ayda sadece 6 YTL gibi makul bir ücret ödeyebiliyor. Bu arada bu yıl için Karaağaç. Mahallesi sakinlerine de müjde vermek istiyorum. Karaağaç Mahallesinde de çalışmalarımız başlıyor. Bundan sonraki aşamalarda muhtarlarımıza çok iş düştüğünü ifade etmek isterim. Bizler mahalle, mahalle gezerek vatandaşlarımıza doğalgazı anlatmak istiyoruz. Bu nedenle muhtarlarımızla irtibat halinde olmak istiyoruz” diye konuştu.

(KY-YK)

07.07.2007 16:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title