Haberler

Uçan Taksi Cora Yeni Zelanda'da Havalandı, 2 Kişilik Uçan Araba!

Larry Page'in Uçan Taksisi Cora Yeni Zelanda'da Havalandı 2016 yılında Google'ın kurucularından şimdi de Alphabet CEO'su Larry Page'in "Uçan Araba" Projesinin ürünü Uçan Taksi CORA ile tanışma zamanı geldi.

Larry Page'in Uçan Taksisi Cora Yeni Zelanda'da Havalandı

2016 yılında Google'ın kurucularından şimdi de Alphabet CEO'su Larry Page'in "Uçan Araba" Projesinin ürünü Uçan Taksi CORA ile tanışma zamanı geldi.

Page'in Kitty Hawk şirketi tarafından geliştirilen "hava taksisi", elektrikli uçak, bireysel kullanıcılara satılmaktan ziyade bir ulaşım hizmetinin parçası olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Larry Page'in Uçan Taksisi CORA

Kendi kendine uçmak için tasarlanmış dikey kalkış ve iniş yapabilen helikopter "VTOL", 12 Tane elektrikli motor kullanıyor. Bu yüzden herhangi bir piste gereksinim duymuyor. Havadayken, tek pervane Cora'yı saatte yaklaşık 110 mil hızla 500 ile 3000 feet rakımda sürebilir.

Uçan Taksi Cora Özellikleri

Güç: Tamamen Elektrikli

Kapasite: 2 Kişilik

Rakım: 500 ft to 3000 ft arası

Kanat Genişliği: 36 feet/ 11 metre

Dikey Kalkış ve İniş: 12 bağımsız kaldırma motoruile detekleniyor,Bu onu helikopter gibi alçalmasına ve kalkmasını sağlıyor. Bu nedenle bir piste ihtiyaç duymuyor

Sabit Kanatlı Uçuş: Tek Bir Pervane Üzerinde

Mesafe- Menzil: 62 mil /100 km

Hız: saatte 110 mil / saatte 180 km.

https: //youtu.be/LeFxjRMv5U8

New York Times

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Yeni Zelanda Larry Page Google Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title