Haberler

Tüzdev'den 5 Yıldızlı Eğitim Kampı

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV), 10-14 yaş grubu çocuklar için Kocaeli'de beş yıldızlı otelde yaz kampı organize etti.

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV), 10-14 yaş grubu çocuklar için Kocaeli'de beş yıldızlı otelde yaz kampı organize etti.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, ilki 3-4 Temmuz, ikincisi 21-25 Ağustos'ta düzenlenecek kampta çocuklar yaz tatillerini hem öğrenerek hem de eğlenerek geçirecek.

Kocaeli'de beş yıldızlı bir otelde gerçekleştirilecek kampların eğitim danışmanlığını Prof. Dr. Esra Arslan ile Dr. İsmail Tombuloğlu yapacak. Kamp süresinde çocuklar, ahşaptan havacılığa 10 farklı atölye ile tüm gün eğitim alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜZDEV Genel Başkanı Kemal Tekden, atölyelerin en fazla 15 kişiden oluşacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Çocuklar hem otel içinde hem spor alanlarında hem de otel çevresindeki güvenli ormanlık alanda gezi, gözlem, eğitim ve eğlencenin bir arada olacağı şekilde vakit geçirecek. Her gece astronomi derslerimiz olacak. Çocuklarımız ayrıca havuz, bisiklet, telesiyej gibi imkanlardan da faydalanabilecek. Çocuklar, bir yandan uzman eğitimciler ve danışman akademisyenler eşliğinde disiplinli şekilde 24 saati değerlendirecek, diğer yandan da Türkiye'nin her yerinden yeni arkadaşlar edinecekler. Yaz kampıyla öğrencilerin tek başına sorumluluk alabilmeleri ve sosyalleşmeleri sağlanacak. Bir yandan arkadaşlık ilişkilerini güçlendirirken bir yandan topluluk kurallarını kavrayacaklar. Toplu yaşam alanlarına uygun davranma becerisi geliştirerek zaman kuralına uyma bilinci oluşturacaklar. Bir süre aileden uzak kalabilme deneyimi yaşayarak onların önemini kavrayacaklar. Etkinliklerle yenilikçi düşünme alışkanlığı kazanırken liderlik ve girişimcilik özelliklerini geliştirecekler."

TÜZDEV'in yaz kampında "ahşap", "zeka-akıl oyunları/kağıt oyunları", "oyun ve fiziksel etkinlikler", "astronomi, havacılık ve roket", "eğlenceli bilim/ botanik/doğayı keşfediyorum", "oryantiring/liderlik", "değerler", "robotik", "yaratıcılık" gibi başlıklarda eğitimler verilecek.

Kamplarla ilgili bilgi almak isteyenler, TÜZDEV İstanbul Genel Merkezi'nin yanı sıra Ankara ve Kayseri temsilcilikleri ile iletisim@tuzdev.org adresine başvurabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Tekden Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title