Haberler

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi, turizme katlı sağlayacak

Güncelleme:

AKSARAY, Konya ve Ankara sınırları içinde yer alan Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları değişti.

AKSARAY, Konya ve Ankara sınırları içinde yer alan Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları değişti. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, sınırlarının değişmesinin turizme katkı sağlayacağını belirterek, "Bu bölgelere daha fazla turistin gelmesi ve turizmle ilgili daha fazla yapılaşma ile bölgenin ve çevresine güzel hizmetler vermeye vesile olacaktır" dedi.

Türkiye'nin en büyük ikinci gölü, dünyanın ise en tuzlu ikinci gölü olan Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları, geçen yıl kasım ayında Cumhurbaşkanı kararıyla değişti. Değişiklik, Resmi Gazetede yayımlandı.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, koruma bölgesi sınırlarının değişmesinin imarla ilgili sorunu ortadan kaldıracağını belirtti. Dinçer, "Geçtiğimiz günlerde Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ait sınır değişikliği gerçekleşti. Bu değişiklik şehrimizin imar sınırları lehine gerçekleşti. Artık o bölgelerle ilgili imar planlamalarıyla şehrimizin gelişmesi ve o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın imarla ilgili sorunlarının çözüme kavuşması anlamanı taşıyor" dedi.

'TURİZME KATKI SAĞLAYACAK'

25 yıldır süren bir sorunun değişiklikle giderildiğini ifade eden Dinçer, "Aksaray için yaklaşık 25 yıldır sorun teşkil eden ve çözülmemiş kronik sorunlarından bir tanesi olan, Özel Çevre Koruma sınır sorunu, bu değişiklikle çözülmüş oldu. Bundan sonra inşallah bölgenin yeninden planlaması suretiyle şehrimiz de imar ve planlama anlamında bir rahatlık olacak" diye konuştu.

Sınır değişiminin turizme de katkı sağlayacağını belirten Dinçer, "Özel Çevre Koruma özelliği taşımayan 20 bin dönüm alanın çıkarılması bölgeyi rahatlatacaktır. Bölgenin endemik ve flora yapısı var. Bununla birlikte Aksaray'ın meşhur flamingo türlerinin olduğu bir bölgeyi oluşturmakta. Bu bölgelere daha fazla turistin gelmesi ve turizmle ilgili daha fazla yapılaşma ile bölgenin ve çevresine güzel hizmetler vermeye vesile olacaktır" ifadelerini kullandı.

?


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuz Gölü Aksaray Ankara Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (1)

Kemal oflaz:

Topakkaya kasabasinin içinden geçen e 90 karayolunun aksarayla topakkaya arasinda bulunan üst bölgesinde tuz gölu havzasi koumasi yok her türlü imar var.Yolun alt kısmında tesisler var konutlar var.Sayın Başkan bu bölgelerde arazisi olan vatandaşlar ne yapacak.Bu düzenleme yapılırken aksaray mı düşünüldü.Bu düzenleme hangi teknik konulara göre yapıldı.Cevap verilirse memnuniyet duyarız saygılarımızla.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title