Haberler

Türkiye'nin Önde Gelen Sosyal Girişimcileri

ASHOKA, kuruluşunun 30'uncu yılı vesilesiyle Avrupa'nın önde gelen sosyal girişimcilerini Paris'te bir araya getirdi.

Dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimci ağı ASHOKA, kuruluşunun 30'uncu yılı vesilesiyle Avrupa'nın önde gelen sosyal girişimcilerini Paris'te bir araya getirdi.

Kalıcı sosyal değişim için sektörler arası işbirlikleri, altyapı modelleri ve yaratıcı fikirlerin paylaşıldığı konferansta Türkiye, ASHOKA üyelerinin en ağırlıklı temsil edildiği üçüncü ülke oldu.

20-23 Haziran 2011 tarihleri arasında Paris'te bini aşkın temsilciyi buluşturan Avrupa Sosyal Girişimcilik Zirvesi'nde her iki katılımcıdan biri dünyanın önde gelen sosyal girişimcileri, diğeri ise; kamu, özel sektör, medya ve akademiden liderlerdi. Konferansta sosyal girişimcilerin vizyon ve dinamizmleri, sektörlerinde lider kişi ve kurumların gücü ve bağlantılarıyla birleşti.

Faaliyet odaklı oturumlarda günümüzün acil toplumsal sorunlarından enerji, yaşlılık, kadınının güçlendirilmesi, sürdürülebilir tarım, barınma, hapishaneler, göç, beslenme, gençlik, eğitim ve istihdam gibi çeşitli konularda sistematik ve kalıcı çözümler üretildi.

Türkiye'nin bölgesel ve küresel öneminin sık sık vurgulandığı konferansa ülkenin öncü sosyal girişimcilerinden sekiz ASHOKA üyesi katıldı: Ali Nasuh Mahruki (AKUT), Ercan Tutal (Alternatif Yaşam Derneği), Mehmet Tahir Dadak (Kalkınma Merkezi), Nazmi Ilıcalı (Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği), Naşide Buluttekin (Umut Işığı Kadın Kooperatifi), Nejat Ünlü (Pozitif Yaşam Derneği), Selma Demirelli (Nilüfer Kadın, Çevre ve İşletme Kooperatifi) ve Yusuf Ahmet Kulca (Umut Çocukları Derneği).

Eski ASHOKA Türkiye temsilcisi Hülya Denizalp (Gençtur ve Yaşayarak Öğrenme Merkezi), Almanya'dan Türk asıllı ASHOKA üyeleri Gülcan Nitch (Yeşil Çember), Ramazan Salman (Etno-Tıp Merkezi) ve Sosyal Girişimci Genç Liderler Akademisi'ndan Ece Erçel ve Timur Tiryaki de katılımcılar arasındaydı.

Türkiye'den katılımcılar ile görüşen ASHOKA kurucusu Bill Drayton, Türkiye'nin "içinde bulunduğu hızlı ekonomik büyüme süreci ve Doğu ile Batı arasındaki kendine has konumu sebebiyle sosyal girişimciliğin gelişimi için son derece elverişli" olduğunu vurguladı.

Sosyal girişimciliğin ülkenin önündeki büyük kalkınma ve demokratikleşme hedefleri yolunda katalizör etkisi olacağını ekleyen Drayton, ASHOKA olarak Türkiye'ye özel önem verdiklerini ekledi.

Ashoka Hakkında: Dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimci ağı ASHOKA, günümüzün acil toplumsal sorunlarına sistematik ve kalıcı çözümler getiren sosyal girişimcileri buluyor, onları maddi ve manevi destekleyerek potansiyellerini gerçekleştirmelerini ve çözümlerini yaygınlaştırmalarını sağlıyor.

ASHOKA, toplumsal değişimin katalizörleri olan bu bireylere 30 yıldır ev sahipliği yapıyor; bugün 70 ülkede 3000 sosyal girişimciyi kamu, özel sektör ve sivil toplum liderleriyle buluşturuyor. Türkiye'de 2000 yılından beri faaliyet gösteren ASHOKA'nın kendi alanında lider 24 sosyal girişimci üyesi bulunuyor. Daha fazla bilgi için: www.ashoka.org

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title