Haberler

Türkiye’nin En İyi Zenci Gırtlaklı Kadını Monc Live’da Çıkıyor

Güncelleme:

Son Dönemin En Güçlü Kadın Vokallerinden Biri Olan Gösterilen Dilek Sert Erdoğan-Yurt İçi Ve Yurtdışında Çok Değerli Müzisyenlerle Birçok Projede Yer Aldı.

Türkiye'de yetişmiş bir şarkıcı olmasına karşın bu coğrafyada ender rastlanan bir zenci gırtlağına sahip olan şarkıcının vokal tekniğinin şekillenmesinde çok erken yaşlarda tanıştığı jazz ve gospel müziğinin etkisi çok büyük.

2002 yılında -Emre Aydın ve Manga gibi isimlerle birlikte katıldığı Sing Your Song şarkı yarışmasında En iyi Kadın Şarkıcı ödülünü kazanan sanatçı sonrasında profesyonel müzik yaşantısına adım attı.

Aynı yıl Şehir tiyatrolarının açmış olduğu sınavı kazanarak 1 sene boyunca Tiyatro Araştırma Laboratuarı(TAL) bünyesinde Ayla Algan, Beklan Algan ve Erol Keskin gibi hocalarla ses,oyunculuk teknikleri ve tiyatro tarihi ile ilgili araştırma ve çalışmalarda bulundu.

Bir yandan kendi şarkılarını yazmaya devam eden sanatçı 2006 yılında Amerika 'da yapılan ve jüride Macy Gray,Tiesto,Beach Boys ve Paul McCartney gibi isimlerin yer aldığı 'International Songwriting Competiton'da toplamda yarıştığı 4 şarkısıyla 'overall performance'kategorisinde binlerce şarkıyı geride bırakarak ilk 25'e kalmayı başardı.

Jazzeeba on Air dışında Önder Focan ile hayata geçirdiği Deformation Turk Project ile müzikseverlerin dikkatini çeken sanatçı 3 Aralık gecesi kendi şakılarının yanı sıra Aretha Franklin, Jill Scott, Joss Stone, Tina Turner, Blues Brothers, Beyonce, Chaka Khan gibi isimlerin sevilen şarkılarından oluşan çok renkli ve yüksek enerjili repertuarıyla MoncLive dinleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor..

Dilek Sert Erdoğan(v)

Cenk Erdoğan(g)

Soner Kıvanç(keys)

Cemil Tatlıpınar(b)

İlke Devrim Duman(d)

Ümit Onartan(sax)

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title