Haberler

Türkiye'den "Makedonya'ya Bir Dost Selamı"

Fotoğraf sanatçısı Murat Solakoğlu'nun objektifinden "Makedonya'ya Bir Dost Selamı" adlı sergi sanatseverlerle buluştu.

Fotoğraf sanatçısı Murat Solakoğlu'nun objektifinden " Makedonya'ya Bir Dost Selamı" adlı sergi sanatseverlerle buluştu.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Büyük İskender Havaalanı'nda sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin açılışını, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı Dr. İsmail Safi yaptı.

Safi, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve Makedonya dostluğunun resmini çeken Murat Solakoğlu'na teşekkür etti. Sergide karşılıklı dostluğu anlatan güzel fotoğrafların yer aldığını belirten Safi, "Bu resimlere bakarak, hem Makedonya'yı hem de Türkiye'yi, geçmişten gelen bu dostluğu ve kardeşliğin ebediyete kadar uzanmasının da resmini çekmiş olacağız" dedi.

Serginin açılmasına Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun büyük katkı sağladığını ifade eden Safi, "Biz onu burada Jupa Belediye Başkanı ile buluşturduk. Pazar günü Jupa'ya gidip kardeş belediye iyi niyet anlaşmasını da imzalayacağız. Bu vesileyle iki dost ülke arasında hem ekonomik olarak hem kültürel olarak, işbirliği, dostluk ve yakınlığımızı artıracağız" diye konuştu.

İsmail Safi, serginin ortaya çıkmasında büyük emeği geçen Esenler Belediyesi'ne, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren ve dernek temsilcileri ile organizasyonu destekleyen TAV ve Halk Bankası yetkililerine teşekkür etti.

Türkiye'den gelen heyette, AK Parti İstanbul milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Gülay Dalyan, AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile Rize Ticaret Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Serginin açılışına, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer'in yanı sıra çok sayıda Makedonyalı sanatsever katıldı.

Rize'den gelen heyet, etkinlikler çerçevesinde Rize'nin yatırımlarını tanıtacak ve Makedonya'da neler yapılabileceğini araştıracak. Çaykur'un tanıtım tırı da Üsküp'te üç gün boyunca çay ikramında bulunarak Rize'nin ve Türkiye'nin en önemli içeceklerinden birini tanıtacak.

Milletvekili İsmail Safi başkanlığındaki heyetin Makedonya ziyareti 09 Eylül'e kadar sürecek.

Muhabir: Mürteza Sulooca

Yayıncı: Serkan Fidan - ÜSKÜP

Kaynak: AA / Güncel

Murat Solakoğlu Makedonya Türkiye Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title