Haberler

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle Şahlanacak"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Türkiye'nin, AK Parti iktidarıyla başlayan yükselişinin, cumhurbaşkanlığı sistemiyle şahlanışa dönüşeceğini söyledi.

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Türkiye'nin, AK Parti iktidarıyla başlayan yükselişinin, cumhurbaşkanlığı sistemiyle şahlanışa dönüşeceğini söyledi.

Özkal, AK Parti Şuhut Kadın Kolları tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tek partili dönemden bu yana cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında yaşanan tartışmalar nedeniyle iki ileri bir geri giderek, yerinde saydığını belirtti.

Mevcut sistemin aksaklıklarını görmek için çok geriye gitmeye de gerek olmadığını ifade eden Özkal, şöyle devam etti:

"AK Parti'yle başlayan Türkiye'nin yükselişi, cumhurbaşkanlığı sistemiyle bir şahlanışa dönüşecek. Ülkemiz PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ gibi hain terör örgütlerinin saldırısı altında. Bir yandan terör örgütleri bir yandan dost görünümlü ülkeler Türkiye'nin geleceğini karartmak için gece gündüz planlar yapıyorlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu, kararlılığı ve cesareti sayesinde Türkiye şu ana kadar tüm saldırıları püskürtmeyi başardı ancak 10-15 yıl sonra ne olacak? İşte bu yüzden anayasal değişikliğe ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'nin koruyucu sigortası olacak. Bu yüzden, 16 Nisan Türkiye'nin istikbali, istiklali ve istikrarı için önemli diyoruz. Üstelik cumhurbaşkanlığı sistemiyle ülkemiz güçlü, lider ve söz sahibi haline gelecek. Güçlü Türkiye'yi, öncelikle Aziz milletimizin huzur ve güven içerisinde, müreffeh bir gelecekte yaşaması için istiyoruz. Güçlü Türkiye'yi tüm gönül coğrafyamız için istiyoruz."

Toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun eşi Hatice Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın eşi Emine Çoban da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title