Haberler

Türk Sineması'nın 'Sultanı' Türkan Şoray'ı Ağlatan Açılış

Türk Sineması'nın 'Sultanı' Türkan Şoray'ı ağlatan açılış Türkan Şoray Antalya'da açılan 'Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı Sanatçı Türkan Şoray: "Yıllarımın emeğinin takdir ediliyor olması ve kültür merkezine adımım verilmiş olması bana gururların en büyüğünü yaşattı" "Ölmeden...

Türk Sineması'nın 'Sultanı' Türkan Şoray'ı ağlatan açılış

Türkan Şoray Antalya'da açılan ' Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı

Sanatçı Türkan Şoray :

"Yıllarımın emeğinin takdir ediliyor olması ve kültür merkezine adımım verilmiş olması bana gururların en büyüğünü yaşattı"

"Ölmeden bu güzelliği yaşamak herkese nasip olmaz"

ANTALYA - Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden Türkan Şoray, Antalya'da adını taşıdığı ' Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı. Şoray, kendisine gösterilen ilgiden dolayı gözyaşlarını tutamadı.

Türkan Şoray, Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yapılan ' Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı. Yeşilbahçe Mahallesi'nde 677 seyirci kapasiteli ana salon ve 5 atölye, etkinlik amfisi ve sanat sokağına sahip Türkan Şoray Kültür Merkezi bugün açıldı. Türk sinemasının 'Sultan' lakaplı efsane ismi Türkan Şoray'ın da yer aldığı açılışta adeta izdiham oluştu. Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Türkan Şoray'ı görmek isteyen vatandaşlar, alanları doldurdu. Şoray ise kendisine gösterilen ilgi ve övgüden dolayı gözyaşlarını tutamadı.

"Gururların en büyüğünü yaşattı"

Konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Şoray kendisini alkışlayan kalabalığı görünce heyecanlandığını belirterek, "Sevgili Antalyalılar sevginizle ve övgünüzle beni o kadar çok mutlu ettiniz ki. Hayatımın en güzel anını yaşıyorum. Ulu önderimiz Atatürk'ü sözüyle başlamak istiyorum. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Sanat her şey demektir. Çağdaşlaşmanın yolu sanattan gelir. Bende yıllarca sinemaya gönül verdim, emek verdim. Yıllarımın emeğinin takdir ediliyor olması ve kültür merkezine adımım verilmiş olması bana gururların en büyüğünü yaşattı" dedi.

"Sevgili kuluyum herhalde"

Ölene kadar bu gururu taşıyacağını kaydeden Şoray, bu mutluluğu kendisine yaşatanlara teşekkür etti. Şoray, "Allah'a çok şükür. Sevgili kuluyum herhalde ölmeden bu güzelliği yaşamak herkese nasip olmaz. Ne diyeceğimi bilemiyorum" şeklinde konuştu.

"Burası olmasa eksik kalırdı"

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal açılışa katılanlara teşekkür ederek, Sümer Ezgü ve Tarık Tarcan'ın da açılışa katıldığını kaydetti. Muratpaşa'ya dört buçuk yıl çok çalıştıklarını ifade eden Başkan Uysal, "Burası olmasa eksik kalırdı. Çevreci komşu kartımız 7 tane patentimiz, kültür merkezlerimiz var ama burası olmasa temel şey eksik kalırdı. Bu temel eser olmasa bakış açısını yansıtmamış olurdu. Bütün milli bayramlarımız, özel günlerimiz hepsi tamam, bu eser olmasa yarım kalırdı. Turunç masamızı anmadan geçmeyelim bütün insanlara eşit davranmayı masamıza başardık. Ama bu bina olmasa eksik kalırdı. Bütün belediye hizmetlerini saymayayım hepsi için çok çalıştık ama bu bina çok özel. Müthiş sosyal hizmetler geliştirelim, kent kimliğimiz kuvvetli olsun, sevişelim etle tırnak olalım. Başka bir şeye daha ihtiyacımız var, sanata ihtiyacımız var. Bitkiye, hayvana, insana bir başka bakar" ifadelerini kullandı.

"Herkesi kucaklasın istedik"

Binayı Türkiye geneli bir yarışmayla projelendirdiklerini belirten Uysal şöyle konuştu: "Belediyeler ya da genel kamu yönetimi dev eserler, dev kuleler dikiyorlar. Dev eserler önemli değil, toplumda ne işe yaradığı önemli. Bu binamız hiç bir apartmanımızı gölgelemiyor. Şehri beton yığını yapmıyor. Bir eser yapalım diğer eserlere örnek olsun. Büyük bir estetik, büyük bir kültür merkezi olsun. Ayrıca gölge etmesin, kenti baskılamasın, arsız ve görgüsüz olmasın. Estetik ve kibar olsun, işlevi güçlü olsun istedik. Herkesi kucaklasın istedik. ve Türkan Şoray ismi ortaya çıktı. Oynadığı bütün filmlerde haksızlıklara karşıydı, kendi kimliğini koruyan bir kadındı. Zalimden yana değil, masumdan yanaydı. Oynadığı bütün filmlerde çok güzeldi. Türk sinemasının yaşayan efsanesinin adını bu yüzden seçtik. Büyük bir sanat insanı olduğu için, onun adını verdik. Hayata karşı konuşan çok, insanı ayrıştırmak için konuşan çok. Siyasi çıkarlar için vatandaşa seslenen çok. Kabalık yapan çok ama biz hep sevgiden, saygıdan, barıştan yanayız. Öyle olmaya ve öyle kalmaya kararlıyız. Yaşasın sanat, yaşasın hayat. Kültür ve sanat merkezimiz Antalya'mıza hayırlı olsun. Sizin vergilerinizle yaptık, güle güle kullanın"

Özyiğit: "Bu tür etkinliklerle dünyayla kucaklaşabilir"

Türkan Şoray'ın Türk sinemasının sultanı olduğunu ifade eden KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, kültürün ayrı bir aktivite olduğunu söyledi. Kıbrıs'a Türkiye'nin ortak noktaları olduğunu kaydeden Bakan Özyiğit, "Dokusundan etkilenerek, gelmiş geçmiş topluluklara etkilenerek farklı bir yaşam biçimi vardır. Sizlerle birlikte Kıbrıs Türk halkı dünyayla kucaklaşmak istiyor. Dünyayla kucaklaşmanın siyasi nedenden dolayı kucaklaşamıyor. Bu tür etkinliklerle dünyayla kucaklaşabilir" dedi.

Konuşmaların ardından Türkan Şoray ve beraberindekilerle birlikte kültür merkezinin açılış kurdelesi kesildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Türkan Şoray Antalya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title