Haberler

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Pakdil Açıklaması

"Türkiye, israftan kaçındı, yeni iş sahaları üretti ve bu imkanların hepsini de insanlarının refahı, mutluluğu için harcadı"

Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı Nevzat Pakdil, " Türkiye, israftan kaçındı, yeni iş sahaları üretti ve bu imkanların hepsini de insanlarının refahı, mutluluğu için harcadı" dedi.

Kahramanmaraş'ta, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayan ve kendi işini kurmak isteyen 661 kişiye sertifikaları törenle verildi.

Pakdil, Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki törende yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında topluma hizmet yolunda önemli mesafeler alındığını söyledi.

Türkiye'nin gelişiminde istikrarın önemini vurgulayan Pakdil, şöyle konuştu:

"12 yıl önce gözünün önünü göremeyen, memurlarının maaşını bile ödemekte zorluk çeken, yarın ne olacağını bilmeyen bir Türkiye ile karşı karşıyaydık. Bu geçen zaman içinde milli iradenin tecelli ettiği Meclis'te ortaya çıkan istikrarlı bir hükümetimiz var. Türkiye, israftan kaçındı, yeni iş sahaları üretti ve bu imkanların hepsini de insanlarının refahı, mutluluğu için harcadı. Bu kurslar sayesinde 'Ne iş olsa yaparım' mantığından kurtularak 'Benim vasfım şudur' diye kendi işini tarif eden insanlara ihtiyaç vardır. İnsanlarımızı meslek sahibi yapmak için bu kurslar çok önemlidir."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ise genç ve yeni müteşebbisler kazanılması bakımından uygulamalı girişimcilik eğitimlerini önemsediğini dile getirdi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar da kurslarda çok sayıda kadının yer almasından mutluluk duyduğunu belirtti. Kadınların iş yaşamında daha başarılı olduğuna inandığını vurgulayan Kaçar, "Bu kurslar sayesinde sizler birer işveren olacaksınız inşallah" ifadesini kullandı.

Girişimci adaylarından Ali Çevik, 23 yıldır bedensel engelli olup yaşama tutunmaya çalıştığını bildirerek, devletin desteklerinden tüm engellilerin yararlanmasını istedi.

Daha sonra KOSGEB'in bazı kuruluşlarla iş birliği yaparak verdiği eğitimleri başarıyla tamamlayan 661 kişiye sertifikaları teslim edildi.

Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti'nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Ekonomi

Kahramanmaraş Nevzat Pakdil Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title