Haberler

Türk Heyete Kırgızistan Parlamentosunda Sıcak Karşılama

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırgızistan'a giden Türk heyeti, Kırgızistan Meclis Başkanı Asılbek Ceenbekov'u makamında ziyaret ettikten sonra Kırgızistan parlamentosuna gitti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırgızistan'a giden Türk heyeti, Kırgızistan Meclis Başkanı Asılbek Ceenbekov'u makamında ziyaret ettikten sonra Kırgızistan parlamentosuna gitti. Kırgız parlamenterler Türk heyeti ayakta alkışlayarak, TBMM milletvekillerine sevgi gösterisinde bulundu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın başkanlığında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırgızistan'a giden AK Parti Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanı ve Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, 23. Dönem TBMM Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Salmanoğlu, Düzce Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı Hasan Cengiz, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkan Yardımcısı Murat Şahin, Avrasya Kalkınma Platformu üyesi Adem Bolat ve Adem Aslan, iş adamı Orhan Ergün, Lokman Kılbaş, İslam Erden Erdoğan, Arkeolog-Sanat Tarihçi Ali Babat ve gazeteci Mevlüt Günay'dan oluşan heyet, Kırgızistan Meclis Başkanı Asılbek Ceenbekov'u ziyaret etti.

Parlamentolar arası ilişkilerin görüşüldüğü ziyaretin ardından, Türk heyet Kırgızistan parlamentosuna geçerek yapılmakta olan bir oturumu izledi. Oturum sırasında Kırgızistan Meclis Başkanı Ceenbekov, salonda Türkiye'den gelen bir heyet olduğu anonsunu yapınca, Kırgız milletvekilleri salonda bulunan Türk heyeti alkışlarla selamladı. Ayakta alkışlanan Türk heyet, Kırgızistan parlamentosunda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Resmi program gereği Kırgızistan Meclis Başkanı Asılbek Ceenbekov'u ziyaret ederek gelişmeler hakkında bilgi aldık. Kardeş iki ülke arasındaki ilişkilerin arttırılması ve Türk dünyasında yeni adımların atılması ve herkesin hayal ettiği Türk Cumhuriyetleri Birliği'ne doğru hareket edilmesi yönündeki çabaların olumlu neticeler verdiğini gördük. Kırgızistan bütün yönleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kalkınmada kendisine model olarak alıyor. Kırgızistan'da ileri demokrasinin hakim olabilmesi için iki parlamento arasında olduğu gibi, iki ülke arasındaki resmi kurumlar arasında da sürekli koordinasyonun olması gerekiyor. Bu konudaki hassasiyet ve Türkiye'ye verilen önem bizleri mutlu etti. Gerek Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ve Kırgızistan Meclis Başkanı Asılbek Ceenbekov ziyaretler sırasında yaptıkları açıklamalarda, Türkiye ile ilişkilerini üst düzeyde tuttuklarını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la sürekli temas halinde bulunduklarını, Türkiye'nin kendileri için kalkınmada model bir ülke olduğunu, ekonomik işbirliği yapmak için Türk sanayici ve iş adamlarını Kırgızistan'a yatırım yapmaya davet ettiklerini belirtti. Türk dünyasının ana vatanı Orta Asya Türk cumhuriyetlerinin önümüzdeki dönemlerde çok önemli gelişmelere sahne olacağı ve 21. yüzyıl dünyasında etkili roller üstlenileceğine inanıyoruz. Başarılı geçen Kırgızistan ziyaretimizin ardından temaslarımızı tamamlayarak Türkiye'ye döndük. Bundan sonraki süreçte de Türk cumhuriyetlerini değişik vesilelerle ziyaret edecek, bu ülkelerde incelemelerde bulunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kaydetti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırgızistan Gaziantep Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title