Haberler

Türk Dünyasının Güncel Problemleri ve Kırım Tatar Örneği Konulu Konferans

Nevşehir Üniversitesi Türk Dünyası Kültür Topluluğu tarafından "Türk Dünyası'nın Güncel Problemleri Kırım Tatar Örneği' konulu konferans düzenlendi.

Üniversitenin Sosyal Tesis Binasında İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kutluk Kağan Sümer ve TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Togrul İsmayıl'ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa; Nevşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü

ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bülbül, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açış konuşmasında 18 Mayıs 1944 Kırım Sürgünü'ne değinen Türk Dünyası Kültür Topluluğu Başkanı Murat Aydoğmuş, Türklere yapılan bu zulmün unutulmaması gerektiğini ve bunun için konferanslar dizisini başlattıklarını ifade etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Kutluk Kağan Sümer ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Togrul İsmayıl, Kırım'ın siyasi tarihine değindi.

Konuşmacılar,

Kırım'ın konumu itibariyle Türklerin Avrasya'ya açılan kapısı olduğunu ve Kırım Türklerine yapılan zulümleri, Kırım'ın dünü ve bugününü anlatan görsel öğelerle katılımcıları bilgilendirdi.

Konferans sonunda Türk Dünyası için daha önemli çalışmaların yapılması gerektiğini öneren Doç. Dr. Kutluk Kağan Sümer ve Doç. Dr. Togrul İsmayıl'a Nevşehir Üniversitesiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar tarafından teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Doç. Dr. Kutluk Kağan Sümer ise Prof. Dr. Çetin Pekacar'a Kırım bayrağı hediye etti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevşehir Üniversitesi Çetin Pekacar Tatar Kırım Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title