Haberler

Türk Diş Hekimleri Günü Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Türk Diş Hekimleri Günü, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında, Akdeniz Üniversitesi'nde "Beyaz Önlük Giyme Töreni" gerçekleştirildi.

Türk Diş Hekimleri Günü, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında, Akdeniz Üniversitesi'nde "Beyaz Önlük Giyme Töreni" gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, buradaki konuşmasında, Akdeniz Üniversitesi'nin organ nakli başta olmak üzere, sağlık hizmetlerinin bir çok dalında dünyanın en iyilerinden biri olmayı başardığını bildirdi. Akdeniz Üniversitesi'nin sağlık alanında Türkiye'ye önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade eden Kurtcephe, bu kapsamda Diş Hekimliği Fakültesi'ne verdikleri öneme değindi.

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Zafer Sarı da fakültelerinin Akdeniz Üniversitesi'nin yeni fakültelerinden biri olduğunu ve 2010 yılında kurulduğunu belirtti. Fakültelerinin çağdaş tedavi hizmeti sunacak kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Sarı, fakültede ikisi profesör 21 akademik personelin görev yaptığını bildirdi. Fakülteye 6 aylık dönemde 20 bini aşkın hastanın başvurduğunu kaydeden Sarı, "20 bin hastanın üzerinde yaklaşık 65 bin 500 farklı uygulama yapılmış ve tedavi hizmeti yapılmıştır" diye konuştu.

Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Tunç ise beyaz önlük giyecek öğrencilere meslek odası hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi.

Muhabir: Bekir Bektaş

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Zafer Sarı Antalya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title