Haberler

Türk çömlek ustaları dünya 1.'si oldu

Güncelleme:

Türk çömlek ustaları dünya 1.'si oldu Menemenli çömlekçiler, İtalya'dan 6 madalya ile döndüİZMİR - İzmir'in Menemen ilçesinden İtalya'da düzenlenen Mondial Tornianti 2019 Uluslararası Dünya Çömlekçilik Yarışması'na katılan çömlekçiler, dünya 1.'si oldu.

Türk çömlek ustaları dünya 1.'si oldu

Menemenli çömlekçiler, İtalya'dan 6 madalya ile döndü

İZMİR - İzmir'in Menemen ilçesinden İtalya'da düzenlenen Mondial Tornianti 2019 Uluslararası Dünya Çömlekçilik Yarışması'na katılan çömlekçiler, dünya 1.'si oldu. Türkiye'yi temsilen katıldıkları yarışmada 36 ülkenin arasında estetik, teknik ve gözü kapalı çömlek yapımı dallarında 6 madalya alan ustalar, 2020'de düzenlenecek olan 'Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Menemenli çömlek ustaları İtalya'nın Grottaglie kentinde düzenlenen Uluslararası Dünya Çömlekçilik Yarışması'nda dünya 1.'liği elde ederek Türkiye'ye gurur yaşattı. Çömlekçiler, 36 ülkenin katıldığı yarışmada estetik dalda 1.'lik alarak yarışmaya damga vurdu. Gözleri kapalı olarak çamura şekil veren ustalardan Bilal Deniz ve Gökhan Taşhomcu aynı puanı alarak çifte 1.'liği Türkiye'ye getirdi. Ustalar, teknik dalda 3.'lük ve estetik dalda iki 3.'lük alarak yarışmadan en çok madalya alan takım oldu. Türkiye'yi ve Menemen'i temsilen gittikleri yarışmadan madalyalarla dönen ustaları Menemenli hemşehrileri sevinçle karşıladı.

"İnancımız tamdı"

Yarışmaya uzun bir süre antrenman yaparak katıldıklarını belirtek Menemen Çömlekçiler Derneği Başkanı Ahmet Taşhomcu, "Yarışma için uzun bir süre boyunca her gün antrenman yaptık. Takım olarak 2020'de düzenlenecek olan 'Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandık. Deneyimliydik fakat heyecanımız da vardı. İki gün süren yarışmalar boyunca kazanacağımızı, başarı elde edeceğimize inancımız tamdı. Toplamda 6 madalya alarak yarışmanın en çok madalyası alan takımı oldu ve eğer destek olunursa bir sonraki yarışmayı Türkiye'de yapabilme ihtimalimiz doğdu" ifadelerini kullandı.

"Madalyaları kimseye bırakmadık"

Yarışmaya katılan Menemenli ustalardan Bilal Deniz, "Yaşım gereği gücümün az olduğunu düşüncesindeydim. Gözü kapalı yapılan çömlek yarışına başta hiç katılmamayı düşünmedim ancak katıldım ve dünya 1.'liğini kazandım. Gökhan kardeşimle beraber gözlerimiz tamamen kapalı dokunarak ve hissederek çömleğe şekil verdik ve ikimizde 1.'lik aldık. Gururluyuz, sevinçliyiz. Madalyaları kimseye bırakmadık; topladık getirdik" dedi.

"Çok çalıştık, inandık"

Yarışmanın gözleri kapalı olarak yarışan çömlek ustası Gökhan Taşhomcu ise, "Bilal ağabey gibi ben de gözlerim kapalı olarak çömlek yarışmasından 1.'lik aldım. Çok çalıştık, inandık ve destekleyenlerin bizlere kattığı güç ve inanç ile birlikte 6 madalya ile İzmir'e döndük. Açıklanan her derecede Türkiye ismini geçirdik. İleride katılacağımız yarışmalarda daha iyi dereceler elde edeceğimize inancımız tam" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Menemen İtalya İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title