Haberler

Türk Bakanlara İzin Vermeyen Almanya'dan PKK Şovuna İzin Çıktı

Güncelleme:

Türk politikacıların vatandaşlarıyla buluşmasına çeşitli bahanelerle yasaklar getiren Almanya, Frankfurt'ta düzenlenen Nevruz etkinliklerinde PKK şovuna izin verdi.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve Nevruz etkinliklerinde PKK şov yaptı. Türk politikacıların vatandaşlarıyla buluşmasına çeşitli bahanelerle yasaklar getiren Almanlar, sözde barış ve özgürlük maskesi altında PKK'nın şovuna izin verdi.

ERDOĞAN KARŞITI ETKİNLİK

'Diktatörlüğe Hayır, Demokrasi ve Özgürlüğe Evet' sloganı altında yapılan Türkiye ve Erdoğan karşıtı etkinlikte, Almanya Başbakanı Merkel de nasibini aldı.


ALMAN POLİSİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE PKK FLAMALARIYLA ŞOV YAPTILAR

Nevruz etkinliğinden dolayı Frankfurt'a hayat durdu. Polis çevre illerden destek alarak muhtemel olayları bastırmak için önlemler aldı. Avrupa'nın birçok ülkesinden otobüslerle Frankfurt'a gelen PKK yandaşları Almanya'da yasak olmasına rağmen PKK flamalarıyla Alman polisinin gözü önünde ve korumasında gösteri yaptı.

Polis 20 bin kişinin etkinliğe katılmasını beklendiğini ona göre hazırlıklı olduklarını açıkladı.


SALİH MÜSLİM DE KATILDI

Sözde Nevruz etkinliğine, terör örgütü PYD'nin eş başkanı Salih Müslim, Kürdistan Ulusal Kongresi eş başkanı Rebwar Rashed, HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Mülkiye Birtane konuşmacı olarak katıldı.

ALMANYA'DA ÖCALAN FLAMALARI YASAKLANMIŞTI

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, eyalet içişleri bakanlıklarına ve senatörlüklerine gönderdiği yazıyla, Almanya'da yasaklı terör örgütü PKK'ya ait flama ve sembollerinin kullanılmasına izin verilmemesini istemişti. Göz yumulmaması istenen semboller ve bayraklar arasında sarı bez üzerinde bulunan Abdullah Öcalan posteri de yer alıyordu.

İşte skandal etkinlikten fotoğraflar:



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Frankfurt Almanya PKK Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title