Haberler

Türkiye'nin en büyük seyir terası ilgi odağı

Güncelleme:

Erzurum'un Uzundere İlçesi'nde bulunan ve Tortum Gölü üzerine yaptırılan, Türkiye'nin en geniş ve en uzun cam seyir terası ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Türkiye'nin en büyük seyir terası ilgi odağı

ERZURUM - Erzurum'un Uzundere İlçesi'nde bulunan ve Tortum Gölü üzerine yaptırılan, Türkiye'nin en geniş ve en uzun cam seyir terası ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Uluslararası Sakin Kentler Birliği'nce (Cittaslow) 'sakin şehirler' ağına dahil Erzurum'un Uzundere ilçesi bir çok güzelliği ile özellikle yerli turistlerin ilgisini çekiyor. Uzundere ilçesindeki Tortum Gölü'nü izleyebilmek için sıcağa dayanıklı temperli cam ile döşenen ve kırılmaz özelliği bulunan seyir terasına çıkan turistler, 143 metre yükseklikten gölü izlemenin keyfini doyasıya yaşıyor. Türkiye'de özellikleri ile ilk ve tek olan cam teras, 12,3 metre uzunluğunda, 545 metre kare kapalı, 565 metrekare açık alana sahip. Cam seyir terasına çıkan bazı ziyaretçilerin, cam platformun üzerinde yürümek yerine, kirişlerin üzerinde yürümeyi tercih ettikleri de gözlerden kaçmıyor.

Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda da oldukça fazla turiste ev sahipliği yapan cam teras, ziyaretçilerine yüksek adrenalin deneyimi de sunuyor. Pirinkayalar Geçidi'nde yapılan cam teras, turistlerin Karadeniz ve Doğu Anadolu ikliminin yaşandığı Uzundere'de tarihi yapıları görmenin yanı sıra doğal güzellikleriyle dört tarafı yüksek tepelerle çevrilmiş Tortum Gölü'nü izleme fırsatı buluyor. Erzurum'a 87 kilometre mesafede olan Uzundere, son zamanlarda bir çok alternatif etkinlik ve doğal güzellikleriyle turizmin gözde merkezleri arasında yer alıyor. Erzurum ve Artvin tarafından yolculuk eden insanların cam seyir terasını görmelerinin bir şarttı da geçtiğimiz aylarda hizmete giren Pirinkayaları Tüneli'ni değil dağ yolunu kullanmaları.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Turizm

Uzundere Türkiye Erzurum Tortum Turizm Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title