Haberler

Turhal'da Çanakkale Zaferi Töreni

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü nedeniyle Turhal Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü nedeniyle Turhal Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törene Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Garnizon Komutanı Teğmen Emre Onur, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Cumhuriyet Başsavcısı Neceattin Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Yıldırım, resmi kurum ve kuruluş müdürleri, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve saygı atışı ile devam etti. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Turhal Şube Başkanı Arif Arıcı, "Bugün Türk savaş tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin günün idrak etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Türk milletinin elde ettiği bu zafer sade kazanılmış bir savaş olarak görünmemeli, etkileri ve sonuçları itibari ile neler götürüp getirdiğine iyi bakılmalıdır. Bilirsiniz ki bu zafer kolay elde edilmemiştir. Türk milletinin Anadolu'daki varlığının devamı ve savaşın kazanılması için mümkün olmuştur. Çanakkale Savaşları maneviyatın maddiyatın yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihinin üzerinde büyük etkilere neden olmuştur. Avrupalı tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur. Çanakkale Zaferi Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp dünya milletlerinin düşünce yapısını da değiştirmesine büyük etki etmiştir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Çanakkale ilgili şiirlerin okunmasıyla program sona erdi.

KAYMAKAM YILDIZ'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan, Kaymakam Bünyamin Yıldız, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kaymakam Yıldız mesajında şu ifadelere yer verdi: "Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin önemli savaşlarından birisidir. Çanakkale Zaferi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, yüce milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir. Ecdadımızın bin bir zorluk ve yoklukla, çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu varoluş kavgası, bir milletin uyanıp şahlanmasının en önemli tetikleyicisi olmuştur. Çanakkale Savaşı hem Türk askerinin cesaretini ve gücünü hem de milletin fedakarlık ve imanını bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne sermiştir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünde, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan uğruna canını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum." - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Bünyamin Yıldız Emre Onur Turhal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title