Haberler

Tükiye, Türkmenler İçin Bir Başka

Esenler Belediyesi'nin, Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği ile birlikte gerçekleştirdiği "Dünyanın Renkleri" projesi ile Esenlerli öğrenciler dünyanın çeşitli ülkelerini yakından tanıma fırsatı yakalıyor. Topkapı Türk Dünyası'nda gerçekleşen programla her ay farklı bir ülkenin kültürü, tarihi ve yemekleri tanıtılıyor.

TÜRKMEN TARİHİ VE KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENDİLER

Esenler'de eğitim gören lise öğrencileri Topkapı Türk Dünyası'nda gerçekleşen "Dünyanın Renkleri" programında yedi bağımsız Türk devletinden birisi olan Türkmenistan'ın coğrafi, siyasi ve kültürel yönleri hakkında Topkapı Türk Dünyası rehberi Abdülmetin Keskin'den bilgi aldı. Türkmenistan Cumhuriyeti'nin 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra bağımsızlığını kazandığını anlatan Keskin, Türkmenistan'ı ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu söyleyerek Türkiye'nin Türkmenlerin kalbinde ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.

TÜRKMEN PİLAVINI TATTILAR

Türkmenistan'ın; kültürü, gelenek görenekleri, yöresel yemekleri ve coğrafi yapısı hakkında bilgi sahibi olan öğrencilere, program sonunda Türkmen pilavı ikram edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkmenistan Esenler Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title