Haberler

Tüik'in Anketine Katılmayana 923 TL Para Cezası

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaşayan Ahmet Karabulut isimli vatandaş, TÜİK'in yaşam memnuniyeti araştırmasına mazeret belirtmeksizin katılmadığı gerekçesiyle 923 TL para cezası ile karşı karşıya kaldı
Geçtiğimiz günlerde, Türkiye İstatistik...

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaşayan Ahmet Karabulut isimli vatandaş, TÜİK'in yaşam memnuniyeti araştırmasına mazeret belirtmeksizin katılmadığı gerekçesiyle 923 TL para cezası ile karşı karşıya kaldı

Geçtiğimiz günlerde, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Hane Halkı Bütçe Anketi çalışmasında örnek ailelerden biri olarak belirlenen ünlü sunucu Defne Samyeli, TÜİK yetkililerinin anketine katılmayacağını açıklayınca para cezasıyla karşı karşıya kalmıştı. Bu olayın bir benzeri Bozüyük'te yaşandı. Bozüyük Çarşı Mahallesi'nde ikamet eden Ahmet Karabulut isimli vatandaşa, TÜİK'in yaşam memnuniyeti araştırmasında mazeret belirtmeksizin anket çalışmasına katılmadığı için TÜİK tarafından 923 lira para cezası kesileceği tebliğ edildi.

Aldığı tebliğ yazısı ile şaşkına dönen vatandaş Karabulut, akşamüstü gelen anketörlerin tutum ve davranışlarını beğenmediğini, durumlarından şüphelendiğini anlatarak, "Kim olursa olsun, bu zamanda böyle olaylara şüphe ile bakar. Madem bu anket resmi bir anket, o halde resmi yollarla yapılsın. O zaman kimse çıkıp da bu duruma itiraz etmeyecektir. Anketin yapılış şekli çok yanlış ve vatandaşlar bu konuda bilinçsiz ve mağdurdur. Benim gibi diğer vatandaşlar da mağdur edilmesin ve bu konuya bir çözüm yolu bulunsun" dedi.

Ahmet Karabulut, TÜİK'e gönderdiği itiraz dilekçesinde ankete kasıtlı olarak katılmamasının söz konusu olmadığını belirterek, tebliğ yazısına itiraz ettiğini ve ankete cevap verilmediği hususlarını da kabul etmediğini söyledi.

Karabulut, itiraz dilekçesinde, "Kurumunuz tarafından yapılan istatistik araştırmasında, bilinen bir gerçeğin olduğunun da gözardı edilmemesi gerekmektedir çünkü günümüzde, 'Bu tip araştırmalar yapıyoruz' diyerek, birtakım bahaneler ileri sürülerek evden içeriye girilip birçok tatsız olay yaşanmaktadır. Vatandaşlar gasp, hırsızlık, taciz ve benzeri birçok nahoş olaylarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu gibi olayların yaşandığını günümüzde, uygulanacak cezai müeyyideler bu durumlar değerlendirilerek uygulanmalıdır. Kurumunuz tarafından yapılan araştırmaya herhangi bir kastımız olmamıştır. Kasıtlı olarak cevap verilmemesi gibi bir durumda söz konusu değildir. Kurumunuz tarafından ilgili sayı ile belirtilen tebliğ yazısına itiraz ediyorum. Ayrıca anketinize cevap verilmediği hususlarını da kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

TÜİK'e iadeli taahhütlü olarak itiraz dilekçesi gönderen Karabulut, merakla gelecek cevabı beklemeye başladı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Ahmet Karabulut Bozüyük Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title