Haberler

Takvimde Gördüğü Padişah Tuğraları, Ahşah Ustasının Hayatını Değiştirdi

Güncelleme:

Yaklaşık 7 ay önce takvimde gördüğü 13 Osmanlı padişahının tuğrasını ahşap üzerine işleyen Osman Gülsar, el emeği ürünlerinin büyük ilgi görmesi üzerine ikinci seriye başladı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde ahşap üzerine işlenen padişah tuğraları yoğun ilgi görüyor.

TAKVİMDE GÖRÜP KARAR VERDİ

Ahlat ilçesindeki el sanatkarlarından Osman Gülsar, büyük bir emekle hazırlamış olduğu tuğra işlemeli tabloların oldukça beğenildiğini belirterek, çalışmalarına 13 Osmanlı padişahının tuğralarını ahşap üzerine işleyerek devam ediyor. Yaklaşık 7 ay önce takvimde gördüğü 13 Osmanlı padişahının tuğrasını ahşap üzerine işleyerek tamamlayan ve bu serinin oldukça ilgi gördüğünü anlatan Gülsar, yeniden aynı seriyi hazırlamaya başladı.

Takvimde Gördüğü Padişah Tuğraları, Ahşah Ustasının Hayatını Değiştirdi

"İKİNCİ SERİYE BAŞLADIM"

İlçede yaklaşık 32 yıldır ahşap oyma sanatı yapan Gülsar, yıl içerisinde 13 padişahın tuğrasını ahşap üzerine işleyerek satışa sunduktan sonra tuğra işlemeli tablolara olan talebin arttığını söyledi. Artan taleple birlikte yeniden 13 padişahın tuğrasını ahşap üzerine işlemeye başladığını ifade eden Gülsar, "1986 yılında başlamış olduğum ahşap ustalığını halen sürdürmekteyim. 2018 yılı Vakıflar Genel Müdürlüğünün çıkarmış olduğu takvimde, Osmanlı padişahlarının tuğralarını gördüm. Bu sayede tuğralar üzerine çalışmaya başladım. 13 padişahın tuğrasını yaptıktan sonra oldukça talep görmeye başladı. Şimdi ikinci seriye başladım ve yeniden yapıyorum. Şu anda 3. Osman Han, Kanuni Sultan Süleyman Han ve Yavuz Sultan Han tuğralarını tamamladım. Geri kalanları ise yapmaya devam edeceğim. Nasip olursa tamamladıktan sonra satışa sunacağım" dedi.

Takvimde Gördüğü Padişah Tuğraları, Ahşah Ustasının Hayatını Değiştirdi

"BİR TUĞRANIN YAPIMI 2 İLE 5 GÜN SÜRÜYOR"

Ahşap oyma ustası Osman Gülsar, her tuğranın ahşaba işlenmesinin 2 ile 5 gün sürdüğünü ifade ederek, "Her padişahın tuğrası ayrı bir yoğunlukta olduğu için ebadına göre yapım süresi değişiyor. Tuğraların bazıları uzun bazıları ise kısa olduğundan 2 ile 5 gün arasında bir tuğranın yapımı sürüyor. Tuğralar bizim için hem geçmişimizi yad etme hem de geçmişimizdeki profesyonel bir imza anlamına geliyor. Vatandaşlarımız da tuğralara ve geçmişe yönelik ürünlere her zaman daha çok ilgi gösteriyor. Padişahların ne kadar kıymetli olduğunu, tuğralarının ne kadar özen gösterilerek yapıldığından anlıyoruz. Devlet nişanı anlamında kullanılan tuğralar her zaman ilgi görüyor" diye konuştu.

Takvimde Gördüğü Padişah Tuğraları, Ahşah Ustasının Hayatını Değiştirdi

"13 PADİŞAHIN TUĞRASINI AHŞAP ÜZERİNE İŞLEYECEĞİM"

El sanatkarı Osman Gülsar, ahşap işlemelerinde "Fatih Sultan Mehmet Han, Sultan II. Mahmut Han, Yavuz Sultan Selim Han, Kanuni Sultan Süleyman Han, Sultan II. Selim Han, Sultan I. Ahmet Han, Sultan IV. Mehmed Han, Sultan III. Ahmed Han, Sultan I. Mahmud Han, Sultan III. Osman Han, Sultan III. Selim Han, Sultan II. Abdulhamid Han, Sultan II. Mahmut Han tuğrası ile birlikte 13 padişahımızın tuğraları olacak" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bitlis Ahlat Han Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title