Haberler

Tuğgeneral Özoğlu'ndan, Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Gaziler Günü etkinlikleri çerçevesinde, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu tarafından Şehit aileleri ve Gaziler onuruna yemek düzenlendi.9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Orduevi'nde...

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Gaziler Günü etkinlikleri çerçevesinde, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu tarafından Şehit aileleri ve Gaziler onuruna yemek düzenlendi.

9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Orduevi'nde düzenlenen yemek programına, Kaymakam Muhammed Gürbüz, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkan vekili Nuri Çayır, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Turğut, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alper Akça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sarıkamış Şube Başkanı Osman Zekeriya Gül, daire amirleri, askeri erkan, Gaziler ve Şehit aileleri katıldı.

Yemek programında bir konuşma yapan 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, "Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz bir askere rast gelinmemiştir. Her başarının payı sendedir. Kanaatinde, imanında, itaatinde, hiçbir korkunun yıldırmadığı demir gibi yüreğinle, düşmanı sonunda alt eden gayretin için teşekkürlerimi bildirmeyi aziz neslime bir borç bilirim." diye gazilerimizi onurlandırmıştır" dedi.

Mehmetçik tarih boyunca sergilediği destansı tabloyla Gazilik ünvanını kazanmayı hak etmiştir diyen Özoğlu, "Cesaret, kararlılık ve feragat timsali değerli Gazilerimiz, ülkemizi, milletimizi, bayrağımızı ve istiklalimizi savunmak konusunda gösterdiğiniz eşsiz cesaret, feragat ile tarihi sayfalara altın harflerle isimlerinizi yazdırdınız ve her zaman hafızalarımızda bu isimleriniz yer alacaktır. Bugün milletçe dünyanın en güzel coğrafyasında birlik ve bütünlük içerisinde, bağımsız bir şekilde yaşamamızı siz değerli gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçluyuz ve bunun bilinci içerisindeyiz. Yüce milletimiz ve onun gözbebeği Silahlı Kuvvetlerimiz, silah arkadaşlarımız sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacak. Değerli hizmetlerinizi her zaman minnetle ve şükranla anacaktır. Gaziler Günü vesilesiyle başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimize rahmet, tedavisi devam eden gazilerimize acil şifalar, hayatta olan gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Yemek sonrasında protokol üyeleri tarafından gaziler ve şehit ailelerine çeşitli hediyeler verildi. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammed Gürbüz Sarıkamış Akça Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title