Haberler

TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri Başladı

Güncelleme:

Belek'teki Gloria Golf Resort Otel'de iki gün sürecek seminere 300'ü aşkın spor yazarı ve gazeteci katılıyor.

TSYD 51.Yıl Sporun Zirvesi Semineri başladı - ANTALYA

TSYD 51.Yıl Sporun Zirvesi Semineri Antalya'da başladı

ANTALYA (AA) - Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri Antalya'da başladı.

Belek'teki Gloria Golf Resort Otel'de iki gün sürecek seminere 300'ü aşkın spor yazarı ve gazeteci katılıyor.

Sporun Zirvesi Semineri, geçen yıl hayatlarını kaybeden eski TSYD genel başkanlarından Doğan Koloğlu ve Necmi Tanyolaç için yapılan anma töreni ile başladı. Tanyolaç ve Koloğlu için barkovizyon gösterisi düzenlendi.

TSYD Genel Başkanı Naci Arkan, yaptığı açılış konuşmasında seminerin Türk sporu için hayırlı olmasını diledi.

Seminerin açılış törenine katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ise sporun içinden geldiğini belirterek, "Uzun yıllar futbol hakemliği yaptıktan sonra Şenes Erzik döneminde, kendisinin isteğiyle hakemliği bırakıp MHK'da görev yaptım. Futbolumuzun çıtasının yükselmesi adına son dönemlerde altyapıya verilen önemle çok büyük atılımlar yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, toplantının Türk sporuna önemli katkılar yapacağını söyledi. Antalya'ya gelen turist sayısının 12 milyonun üstüne çıktığını aktaran Akaydın, şu anda spor turizmi anlamında 1400 takımı ağırladıklarını ve bunların gurur verici olduğunu kaydetti.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Fikret Ünlü de açılışta bir konuşma yaptı.

Seminerde bugün "Sporda Şiddet Son Bulacak mı?", "Yabancıların Gözüyle Türk Futbolu" ve "Türk Hakemliğinin Yükselen Değeri" konulu oturumlar yapılacak.

Kaynak: AA / Spor

Doğan Koloğlu Antalya Belek Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title