Haberler

Tso Başkanı 8. Ticaret ve Sanayi Şurasın'da Konuştu

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selehattin Ekicoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında konuştu.

Ankara'da gerçekleştirilen 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na Kırşehir'den Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Eşref Aşık, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Süleyman Kaya, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Yavuz, Kaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Avşar, Mucur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Çağlayan ve TOBB İl Akademik Danışmanı Kartal Demirgüneş katıldı.

81 ilin Ticaret ve Sanayi alanındaki sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Kırşehir delegasyonu adına, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir'in Ticaret ve Sanayi alanındaki üç sorunu ve bu sorunların çözümü noktasında ne yapılması gerektiği ile ilgili bir konuşma yaptı.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu yaptığı konuşmada, "İlimiz ile ilgili üzerinde duracağım üç temel sorundan ilk ikisi tarım, üçüncüsü ise ulaşım ve lojistik ile ilgilidir. Tarıma ilişkin birinci ve öncelikli sorunumuz ilimizin, tarımsal üretim noktasında ilimiz ile benzerlikler gösteren Aksaray, Nevşehir ve Yozgat gibi çevre illerin dahil edilip, Kırşehir'in dahil edilmediği IPARD Kırsal Kalkınma Hibe Destekleri Programı kapsamına alınmasıdır.

Sorunun çözümü IPARD desteklerine ilişkin iller bazındaki değerlendirme ve seçim ölçütlerinin yeniden gözden geçirilmesinden ve aynı bölgede olup IPARD kapsamına alınmayan illerin bu çerçevede yeniden değerlendirilmesinden geçmektedir. Bugünün verilerini dikkate aldığımızda, IPARD kapsamına dahil edilmeyen ilimiz; IPARD kapsamında kırsal kalkınma hibe desteği alan komşu iller Aksaray, Nevşehir ve Yozgat'a kıyasla, bu desteklere çok daha fazla gereksinim duymaktadır.

Kırşehir ilimizin ikinci sorunu, sulu tarım alanlarının arttırılması ve ilimize önemli miktarda katma değer yaratma konusunda Yamula Barajı Projesi -Kalaba-Seyfe Pompaj Sulamasının- ivedilikle faaliyete geçirilmesidir. Bu projenin tam anlamıyla hayata geçirilmesiyle birlikte ilimizde başta Mucur ve Boztepe ilçeleri olmak üzere Malya Devlet Üretme Çiftliği ve çevresindeki bölgeler sulu tarıma açılabilecektir. Ayrıca ilimizde büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği noktasında önemli bir potansiyele sahiptir. Bu sektöre ilişkin olarak daha kapsamlı yatırım teşviklerinin sağlanması yönünde çalışma yapılmalıdır.

Burada belirteceğim son sorunumuz ise ulaşım ve lojistik ile ilişkilidir. Kırşehir'in, yıllarca söz verilip de yapılmayan herhangi bir demiryolu ulaşım ağının olmaması sebebiyle, özellikle taşımacılık ve bununla ilişkili hammadde girdilerinin yüksekliği, ilimizde gerek yerel, gerekse de il dışına satış yapan firmaları sıkıntıya sokmaktadır. Ayrıca, yıllarca vaat edilen, ihalesi tamamlanan ancak inşa aşamasına geçirilmeyen çevre yolunun yapılmayışı Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi'ni olumsuz yönde etkilemektedir.

Bu sorunun çözümü noktasında ilimize Organize Sanayi Bölgesi'nin de içinden geçecek şekilde demiryolu bağlantısının kurulmasını talep etmekteyiz. Buna ilişkin bir diğer talebimiz ise, bölgesel teşvikte 4. Bölgede olan komşu illerimiz gibi, ilimizin de 5. Bölgeye alınarak, 5 . Bölgenin teşviklerinden yararlandırılmasına imkan sağlanmasıdır. Ayrıca, ilimizdeki Mucur ve Kaman Organize Sanayi Bölgeleri'nin atıl durumda bulunması Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi'nin gelişmesini olumsuz yönde etkilemektedir. Mucur ve Kaman Organize Sanayi Bölgeleri'nin Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi'nden bağımsız olarak ele alınmasının, Organize Sanayi Bölgelerinin daha hızlı büyümesine katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz" diye konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Davutoğlu Kırşehir Türkiye Mucur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title