Haberler

Trakya, Kıvırcık Koyun ve Damızlık Hayvan Yetiştirilmesi ile Peynir Üretiminde Üs Olacak

Kırklareli Valiliği'nde, Trakya Bölgesi'nde damızlık hayvan ve Trakya Kıvırcığı üretimi ve Trakya peynirinin markalaşması konusunda toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Edirne Valisi Günay Özdemir, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Saffet Üresin, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, ilgili üretici dernekleri katıldı.

Katılımcılar Trakya Bölgesi'nde hayvancılık ve süt üretimine ilişkin mevcut durum bilgilerini ve Trakya Kıvırcığı ve Trakya peynirinin markalaşması ve coğrafi işaret alması konusunda görüşlerini paylaştı.

Sektör konusunda bundan sonra takip edilecek olan stratejilerin masaya yatırıldığı toplantıda, öne çıkan temel hususlar ise şunlar oldu:

"Trakya Bölgesi damızlık hayvan merkezi ve peynir üretiminde bir ulusal bir marka olabilir. Trakya Kıvırcığı olarak bilinen ve bölgemizin önemli bir değeri olan koyun cinsinin üretimi konusunda yeni ve geliştirici adımlar atılmalıdır. Bölgenin damızlık hayvan ve peynir üretimi konusunda mevcut durumunu tespit etmek, güçlü-zayıf yönlerini belirlemek amacıyla illerde komisyonlar kurulmalı ve komisyonlar belirli aralıklarla bir araya gelerek Trakya Bölgesi için atılacak adımları belirlemelidir. Trakya Kıvırcığı ve Trakya peynirinin markalaşması ve coğrafi işaret alması yolunda bölgedeki paydaşların birlikte hareket etmesi önemlidir. Coğrafi işaret başvuru sürecinde Trakya beyaz peyniri ve Trakya eski kaşarı için ayrı başvurular yapılmalıdır. Markalaşma ve coğrafi işaret alma konusunda adımlar atılırken bölgemizin hastalıklardan ari bir bölge olduğu da vurgulanmalı, markalaşma sürecinde bu özellik öne çıkarılmalıdır. Hedeflenen ürünlere coğrafi işaret alma süreci tamamlandıktan sonra konunun takibinin yapılması gerekmektedir. Bu takip için illerde oluşturulan komisyonlara sorumluluk verilmelidir." - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Esengül Civelek Cengiz Günay Kırklareli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title