Haberler

Trabzonspor'un 32'nci Divan Genel Kurulu Yapıldı

Trabzonspor'un 32'nci Divan Genel Kurulu yapıldı.

Trabzonspor'un 32'nci Divan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul'da bordo mavili kulübün borcunun 180 milyon 837 bin 129 lira olduğu açıklandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde yapıan genel kurula Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, delegeler, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr.Kemal Alemdaroğlu ile Karadeniz Teknik Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr.İbrahim Özen de katıldı. Osman Çavuşoğlu başkanlığındaki Divan Genel Kurulu daha sonra Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden vatandaşlar ve kulübün hayatını kaybeden kurucuları için yapılan saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı okunmasının ardından Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, açılış konuşmasını gerçekleşirdi.

ÖZBAK: "1461 TRABZON'UN BİR ALT KÜMEYE DÜŞMESİ BİZİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR" Pilot takım 1461 Trabzon'un küme düşmesinden dolayı üzüntü ve eleştirilerini yönelterek konuşmasına başlayan Özbak, "1461 Trabzon'un bir alt kümeye düşmesi inanıyorum ki hepimizi derinden üzmüştür. 1461 Trabzon altı yıl önce başladığı yerden aynı yapılanma ile yoluna devam etmeli. Zira altı sezonluk bir dönem sonunda bu kulüp A takımız Trabzonspor'un bünyesine 11 oyuncu taşıdı. Onların ayarında üç oyuncu da orada mevcut. 1461 tekrar dinamize kazandırılarak eski yerine dönmeli" dedi.

"YERLİ OYUNCU VE HOCALARLA BAŞARI STANDARTLARIMIZ DAHA YÜKSEK" Trabzonspor'un geçtiğimiz sezon Avrupa'da tarih yazdığını ifade eden Özbak, "Bunda emeği olan herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Takımız ligi dördüncü sırada tamamladı. Ligde dereceye baktığımız zaman güzel ancak alınan puana baktığımızda çok başarılı olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Çünkü lider ile aramızda 21 puan fark var. Türkiye'de en düşük şampiyonluk puanı 70. Biz yarışmacı bir takım olarak 70 puanın altına düşmemeliyiz. Bu 20 yılda 70 puanın üzerine ancak 5 kez çıkabilmişiz. 5 kez çıktığımız da, üçünde teknik direktör Şenol Güneş'ti. Birinin yarısında yine Şenol Güneş var. Bir diğerinde Samet Aybaba ve Ziya Doğan var. Diğeri de Ersun Yanal ile oldu. Yerli oyuncu ve hocalarla başarı standardımız daha yüksek" diye konuştu.

"97 YABANCI OYUNCUDAN PARA KAZANDIĞIMIZ OYUNCU BİR KAÇ TANE ANCAK OLDU"

Özbak, kulübün bünyesinde bugüne kadar 97 yabancı oyuncu görev yaptığını da vurgulayarak, "Bu 97 yabancı oyuncudan ancak birkaç tanesinden göndererek para kazandık. En iyisi Aureilo idi, onu da Fenerbahçe aldı. Diğerlerine Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş talip olmadı. Trabzonspor, 1996 yılında kasasında 1 milyon 150 bin TL ile bir sonraki yönetime devroldu. Bugün ise geldiğimiz noktada 181 milyon TL borcumuz var. Biz yabancı oyunculara vermiş olduğumuz transfer bedelleriyle yerli oyuncuların rakamlarını da yukarı çektik. Bütün sözleşmeler Euro üzerindendir. ve bu sözleşmeler bize ciddi kayıplar yaşatmaktadır" ifadelerini kullandı.

"BİR ÖNCEKİ BAŞKAN AZIMSANMAYACAK KADAR BÜYÜK PARA BAĞIŞLADI" Trabzonspor'un eski başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu destek verecek şekilde açıklamalar da yapan Özbak, şu ifadeleri kullandı:

"2010-2011 süreci 82 puana dayalı olarak ortaya çıkmış bir vakadır. Eğer o sezon 82 puan temin edilmemiş olsaydı böyle bir süreç ortaya çıkmazdı. Onu da sağlayan bir önceki başkan ve yönetici arkadaşlarıdır. Ayrıca bir önceki başkan azımsanmayacak kadar büyük bir para bağışladı bu kulübe." ÜSTÜNSALİH MALİ DURUM HAKKINDA BİLGİ VERDİ Özbak'ın ardından söz alan Trabzonspor Yönetim Kurulu adına Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, "Kulübü devraldığımız Nisan 2013 tarihi itibari ile borç 176 milyon lira idi ancak esasen kulübün reel borcu 191 milyon TL civarındaydı. Şu an için ise borcumuz 181 milyon lira. Çeşitli tasarruflar yaparak giderleri azaltmaya çalıştık. A takımın maliyetini düşürmek için bonservisi olmayan kaliteli oyuncular ve alt yapıdan gelen oyuncularla ligi domine etmeye çalıştık. Ligi arzu ettiğimiz yer olmasa da dördüncü bitirdik. Kulübün ekonomik konusuyla ilgili UEFA Mali Fair Play çerçevesinde bizi incelemeye aldı ve bu inceleme bitti. UEFA bize, 'Ayağını yorganına göre uzat. 25 milyon Lira sermaye yapısıyla 250 milyon borçlanamazsın. Borçlanma miktarını yılsonuna kadar aşağı çek. Eğer çekemezsen gerekli yaptırımları yaparım" diyor. 200 bin Euro cezayı da rezerve olarak tutuyor. Kulübün altında birkaç şirket var ve bunların birbirlerine karşı borçları var. Kulübün sermaye yapısını artıramazsak borcu da azaltamazsak UEFA'dan yaptırım gelmesi kaçınılmaz olur."

Trabzonspor Denetleme Kurulu adına konuşan İsmet Keskin ise, kulübün mali yapısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Keskin, Trabzonspor'un 30 Nisan 2014 tarihi itibariyle toplam borcunun 180 milyon 837 bin 129 lira olduğunu belirterek, "Bu borcun 163 milyon 645 bin 217 lirası kısa vade, 17 milyon 191 bin 912 lirası ise uzun vadeli borçtur" dedi. HACIOSMANOĞLU'NA SİYASET ELEŞTİRİSİ Divan Genel Kurul üyelerinden Yusuf Ziya Yılmaz ve Serdar Bali de, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yakın ilişkiler kurmasını eleştirdi. Yılmaz, Hacıosmanoğlu'na yüklenerek, "Başbakana seçim otobüsünün üzerinde bu adaletsizliğin nedenini sordunuz mu?" dedi. Av.Ali Sürmen de, 2010-2011 sezonu ile ilgili açıklama yaparak, "Hala daha biz bu kupanın TFF'de olduğunu, karar alması gereken TFF'nin de yukarıda bir yerlere baktığını görmüyor muyuz? TFF'de bizim temsilcilerimiz yok mu, gerekeni yapacaklar. Gücünü koyamıyorsan iradeni koyar istifa edersin. Kupa açık ve net söylüyorum Başbakanının iki dudağının arasındadır" diyerek, Trabzon şehrinin dinamiklerinin bu konuda harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı. Trabzonspor'un eski Asbaşkanlarından Hayrettin Hacısalihoğlu da, 1461 Trabzon'un küme düşürülmesinin bir izahının olmadığını ifade etti. Bazı genel kurul üyeleri de teknik sorumlu Hami Mandıralı'nın başarılı olduğuna vurgu yaptı. Divan Genel Kurul Üyelerinin açıklamalarına cevap vermek için kürsüye çıkan Abdi Serdar Üstünsalih konuşma yaptığı sırada, eski Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu itirazda bulundu. Bu sırada ayağa kalkan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Hacısalihoğlu'yla kısa süreli sözlü tartışma yaşadı. Daha sonra kürsüye çıkan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu hakkındaki iddialara cevap verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Hayrettin Hacısalihoğlu İstanbul Üniversitesi Trabzonspor Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title