Haberler

Trabzon'un Yomra İlçesi Madenli Mahallesinde Velilerin Taşımalı Eğitim Tepkisi

Trabzon'un Yomra ilçe merkezine 43 kilometre uzaklıktaki Maden Mahallesi'nde yer alan Maden Ortaokulu'nda yeni eğitim-öğretim döneminde ilkokul sınıflarının kaldırılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Daha önce ilkokul eğitimi verilen okulun yeni düzenlemeyle sadece ortaokul bünyesinde eğitim-öğretim verilmesine karşı çıkan aileler, okul önünde toplanarak eski sistemin geri getirilmesini istediler.

Anne ve babaları ile birlikte protestoya katılan ilkokul öğrencileri de 'Okul bizim tek umudumuz', 'Unuttular kapatırken kaybettikleri çocukları', 'Okulumuzu geri istiyoruz' ve 'En iyi okul eve en yakın okuldur' yazılı dövizler taşıdılar.

Okul önünde kalabalık adına konuşan Oktay Acar "Burada 5 mahallemizin öğrencileri ilkokulda eğitim-öğretim görmekteydi. Ta ki bu yıla kadar. Bu yıl yeni yönetmelikle buradaki ilkokulu kaldırdılar ve çevre mahallelere verdiler. O bölgelerde yer alan okullara da çocuklarımız kış şartların gidebilmesi çok zor olacak. Yani çocuklarımız 4 ay okula gidebilecek geriye kalan 4 ayı ise evinde geçirmek zorunda kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Yasemin Uzunoğlu ise en yakın okulun evlerine 12 kilometre mesafede olduğunu belirterek, "Yeni eğitim-öğretim dönemindeki bu düzenlemeye kesinlikle karşıyız. Ben de bu okuldan mezunum. Bu okulun eskisi gibi sürmesini istiyorum. 5-6 yaşlarındaki çocuk diğer bölgedeki okullara kar-kış nasıl gitsin? 4 ay okula gitme şansları yok" dedi.

Öğrenci velisi İrfan Aydın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavının yerine geçmesi beklenen sistem için verdiği "En iyi okul aslında evladımızın evine en yakın okuldur" şeklindeki değerlendirmesine vurgu yaparak "Bu okul 13 yıldır eğitim ve öğretim vermektedir. Ama bu yıl bir karar alındı. Bu karar öğrenci ve velileri psikolojik açıdan etkilemektedir. Alınan bu düzenleme bölgede yaşayan hiçbir vatandaşımız tarafından kabul görmedi, tepkiye neden oldu. Velilerimiz bu kararın değiştirilmesini istiyor. Hatta birçok veli de çocuklarını okula bu nedenle yollamak istemiyor. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi öğrencilerimizi en yakın okula göndermek istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise alınan kararın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendilerine gönderilen yönetmelik gereği alındığını, keyfi bir uygulama olmadığını ve ailelere de bu kararın okullar başlamadan önce tebliğ edildiğini ifade ettiler. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Trabzon Yomra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title