Haberler

Trabzon'da 'Sessiz Çığlık' Eylemi

Balyoz davası hükümlülerinden Trabzonlu Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, Kurmay Albay Mustafa Önsel, Jandarma Albay Engin Çırakoğlu ve Yarbay Yunus Nadi Erkut için düzenlenen 'Sessiz Çığlık' protesto eyleminin 39'uncusu Trabzon'da kent merkezinde gerçekleştirildi.

Atatürk Alanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık 70 kişi, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları ile tepkilerini dile getirdi. Atatürk Anıtı önündeki alana, Balyoz davasında hüküm giyen komutanların fotoğrafları ile 'Balyoz davası düzmece bilgiler üzerine kurulmuş bir davadır', 'Adalet hemen şimdi', 'Türkiye uyuma vatanına sahip çık', 'Sahte CD'leri kim üretti?', 'Düşmanlarımız herkesten önce askerlerimizi öldürecekler' ve 'Hukuk silah olarak kullanıldı ve esir alındık' yazılı dövizler asıldı.

Eylemde konuşan emekli öğretmen İdris Cinel, Balyoz davasına ilişkin Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in talimatı doğrultusunda başlatılan soruşturmaya değindi.  Cinel, "Sayın Genelkurmay Başkanı memurluktan başka bir görevinin olduğunu nihayet hatırladı ve bu ülkenin Genelkurmay başkanı olduğunun farkına vardı. 5 nolu hard disk üzerindeki oynamaların sahteliğine inanarak bunun için soruşturma başlattığını açıkladı. Genelkurmay başkanına buradan sesleniyoruz; bu incelemeleri, bu soruşturmaları fazla uzatmasına gerek yok. Hard diskin üzerindeki parmak izinin kime ait olduğu biliniyor, kulağından tut al götür, sorgula. Olayı uzatma ve yiğitler biran evvel içerden çıksın. Eğer bu sorguyu uzatır zamana yayarsan bu sorgu altında başka hesapların olduğunu düşünürüz bizler de" dedi.

Eylem, Balyoz davası hükümlülerinden Kurmay Albay Mustafa Önsel'in kaleme aldığı 'Sırtlan Pususu' ve Kurmay Yarbay Hüseyin Topuz'un yazdığı 'Balyozdan Bavula'  kitaplarının gelirleri şehit ailelerine verilmek üzere satışı yapıldı, duaların ardından etkinlik sona erdi. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Önsel Deniz Cora Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title