Haberler

Trabzon'da Fındık Kurutma İşlemine Başlandı

Trabzon'da fındık kurutma işlemine başladığı bildirildi.

Trabzon'da fındık kurutma işlemine başladığı bildirildi.

Trabzon Ticaret Borsasından (TTB) yapılan yazılı açıklamada, fındık ihraç rekortmeni Oltan Gıda tarafından 2 yıl önce kurulan ve makineli sistemin uygulandığı Fındık Kurutma Merkezi'nde bu yıl da hizmet verilmeye başlandığı belirtildi.

Açıklamada, 2012 yılında kurulan merkezde 25 ton kapasiteli 12 makinenin yer aldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Havaların güneşli geçmesi ve yüksek kesimlerde de fındığın hasar görmesi nedeniyle kurutma merkezine olan talep önceki yıllara göre düşük seyrediyor. Yetkililer, 30 Eylül'e kadar devam edecek kurutma işlemi için üreticilerden ücret alınmayacağını ve fındığın da bedel alınmadan taşınacağını belirtti. Kurutma işlemi için 444 02 08 nolu telefondan veya kurutma merkezi ofisinden sıra alınabilecek. "

Makineli kurutma işlemine tabi tutulan fındıkların normal şartlarda kurutulanlara göre 2 ila 3 randıman daha fazla kalitede olduğunun vurgulandığı açıklamada, yaş fındıkların nem oranına göre 8 ile 18 saat arasında işleme tabi tutularak kurutulduğu da kaydedildi. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title