Haberler

    Toyota C-Hr'da Yangın Riski!

    CARMEDYA.COM – Toyota, C-HR ve Prius modellerinde yangın riski bulunması gerekçesiyle geri çağırma kararı aldı.

    CARMEDYA.COM – Toyota, C-HR ve Prius modellerinde yangın riski bulunması gerekçesiyle geri çağırma kararı aldı. Markanın Türkiye'de de üretilen kompakt crossover modeli C-HR ve Prius modellerini kapsayan geri çağırma kararı Japonya, Kuzey Amerika, Avrupa ve diğer bölgelerde satılan toplam 1 milyondan fazla aracı etkiliyor.

    Motora giden kabloların yanabilme olasılığı bulunduğu açıklanırken, Japonya Ulaştırma Bakanlığı da ülkedeki geri çağırma planını takip ediyor. Toyota'dan yapılan açıklamada söz konusu sorundan hibrid modellerin etkilendiğini ve ciddi yangın riski taşıdığı belirtildi.

    Automotive News'da yer alan habere göre; kablolarda toz biriktiğinde teller üzerindeki yalıtımın, tirtreşimle zaman içinde aşınabildiği, bu durumun da ısı yaratması ve elektrik nedeniyle oluşan kısa devreyle aracın alev alması gibi sonuçlar doğurabilme ihtimali olduğu vurgulanıyor.

    Geri çağırmadan 2015 Haziran ve Mayıs 2018 tarihleri arasında üretilen bütün hibrid C-HR ve Prius modelleri etkileniyor. Sadece ABD'de etkilenen Prius modeli sayısı 192 bini geçiyor.

    Bu arada Toyota sözcüsü Jean-Yves Jault, söz konusu sorun nedeniyle Japonya'da kısa devre nedeniyle bir araçta duman sorunu yaşandığını da açıkladı.

    Bu geri çağırma, Toyota'nın Takata hava yastıklarıyla bağlantısız olan en büyük rakama işaret ediyor. 2016 yılında Toyota yine aralarında Prius'un da yer aldığı 2.87 milyon aracı yakıt tankı sorunu, 1.43 milyon aracı da hava yastığı problemi nedeniyle geri çağırmıştı. Bu rakamlarla Toyota dünyada sorunlar nedeniyle en çok aracı geri çağıran markalardaki liderliğini açık arayla korumayı sürdürüyor.

    Yaşanan sorun akıllara, 2016 yılında C-HR yeni tanıtıldığında Avcılar'da yaşanan kazayı getirdi. Dönemi gazetelerinde yer alan haberlerde direğe çarparak ağır hasar alan aracın, çarpmanın etkisiyle alev aldığı belirtilmişti.

    The post Toyota C-HR'da Yangın Riski! appeared first on Carmedya.

    Kaynak: Carmedya.com / Otomobil

    Japonya Prius Otomobil Haberler

    Bakmadan Geçme

    Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title