Haberler

Tour de France Almanya'dan Start Alacak

Levent Gündüz - LYON / DHA

Dünyanın en eski spor müsabakalarından biri olan Fransa'nın milli sporu ' Fransa Bisiklet Turu' (Tour de France) bu yıl 1 Temmuz 2017 tarihinde Almanya'nın Düsseldorf kentinde start alacak.

Bu yıl 104. Tour de France güzergahı 3 bin 516 km. Güzergah Almanya, Belçika, Lüksemburg, Fransa'nın güney ve doğu bölgesinde 200'e yakın sporcu 21 etapta pedal çevirecek. Favori sporcular arasında yine geçtiğimiz yılın şampiyon ve şampiyon adayları Christopher Froome, Nairo Quintana, Peter Sagan, Andre Greipel, Thomas Voeckler, Thibault Pinot, Adam Yates, Romain Bardet, Richie Porte, John Degenkolb, Tony Martin, Marcel Kittel gibi sporcular bulunuyor.

Büyük doğu güzergahında Alpler, Pyrenaen, Vosges, Jura dağlarında sporcuları zorlu etaplar bekliyor. Fransa Bisiklet Turun ilk etabında Almanya'nın Düsseldorf kentine 1 milyona yakın sporseverin katılması bekleniyor. 21. final etabı Paris'in ünlü bulvarı 'Champs-Elysees'de hangi sporcunun Tour de France 2017 şampiyonu olacağı merakla bekleniyor. Geçtiğimiz yıl Tour de France 2016 finalinde şampiyon 'Team SKY' takımından İngiliz Christopher Froome birinci olurken saniye farkıyla ikinci ' AG2R La Mondiale' takımından Fransız sporcu Bardet Romain, üçüncü 'Movistar' takımından Kolombiyalı sporcu Nairo Quintano sıralamayı takip eden sporcular olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Gündüz Almanya Fransa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title