Haberler

Torbalı'daki Dispanser Yeniden Eski Yerinde

Torbalı Ayşe Polat Verem Savaş Dispanseri yeniden eski yerine geri döndü.2012 yılının Ocak ayında Kaymakamlık binasının karşısındaki Gençlik Danışmanlık Merkezinin alt katına taşınan Verem Savaş Dispanseri Cuma günü Tepeköy mahallesi 1078...

Torbalı Ayşe Polat Verem Savaş Dispanseri yeniden eski yerine geri döndü. 2012 yılının Ocak ayında Kaymakamlık binasının karşısındaki Gençlik Danışmanlık Merkezinin alt katına taşınan Verem Savaş Dispanseri Cuma günü Tepeköy mahallesi 1078 sokaktaki binasına taşındı. Verem Savaş Dispanseri Dernek Başkanı Hasan Varlık ve Yönetim Kurulu Üyelerinin özverili çalışmaları ile tadilat yaptırılan bina modern bir görüntüye kavuştu. Dernek yönetimin imkanları ile baştan aşağı yenilenen bina Atom Enerjisi Kurumu standartlarına uygun olarak dizayn edildi. Yenilenen Dispanser Torbalı ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet verecek.

30 TL MASRAF İLE MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Dönemin İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Arslan ve İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Özkan makine ve ekipman olarak kötü durumda olan dipsanserin Kaymakamlık karşısına taşınmasına karar verdi. Yapılan düzenlemenin ardından 2012 Ocak ayından itibaren farklı bir yerde hizmet veren Dispanser radyasyon problemi nedeniyle kapatılmak istendi. Dernek Başkanı Hasan Varlık'ın devreye girmesi ile dispanserin kapatılıp farklı bir ilçede faaliyet göstermesi engellendi. Yeni göreve gelen İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kızılışık ve İl Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, dispanserin yeniden eski yerinde hizmet vermesine onay verdi. Kolları sıvayan Varlık yaklaşık 30 bin TL masraf ile Dispanseri yeniden ayağa kaldırdı. Zemin kattaki röntgen odasını 50 metre kareye çıkartan ve bir adet daha röntgen cihazı alan Varlık tüm zemine fayans döşetti. Duvarları kurşun ile kaplatan Hasan Varlık binanın iç ve dış sıvasını yeniletip boyattı.

'DİSPANSERİ SELÇUK'A KAPTIRACAKTIK'

Tüm bu işlemler için Torbalı siyasilerinden, belediyeden, vatandaşlardan tek kuruş dahi yardım talebinmde bulunmadıklarını ifade eden Hasan Varlık "Eğer bu düzenlemeyi yapmasaydık Dispanser Selçuk'a gidecekti. Evlenecekler, işe girecekler ve kronik hastalığı bulunanlar buradan film çektiriyor. Günde ortalama 60 kişi gelip işini hallediyor. Eğer burası kapansaydı bu insanlar farklı ilçelere gitmek zorunda kalacaktı. Torbalı halkına yakışır kaliteli bir bina yapmak için kolları sıvadık. Yönetimimde yer alan Dr. Nazif Atlı, Hüseyin Akar, Osman Benzer ve Yusuf kemal Koldaş'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İl Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün'e de bize verdiği manevi destekten dolayı teşekkür ediyorum. Dispanserimiz yeniden Anadolu Öğretmen Lisesinin arkasında yer alan eski yerinde hizmet vermeye devam edecek" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Tözün Tepeköy Torbalı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title