Haberler

Toprağı kaldıran İsrailli bilim adamları havalara uçtu! Dev yapı, tam 1900 yıl saklı kalmış

Güncelleme:

İsrail'de 1900 yıllık endüstriyel yapı ve büyük bir mezarlık keşfedildi. Bilim insanları, söz konusu yapının Yahudilerle ilgili çok önemli bilgiler verdiğini belirtti.

İsrailli arkeologlar, her ikisi de yaklaşık 1900 yıl öncesine ait olan bir endüstriyel yapı ve onun yakınında bulunan bir mezarlık keşfetti. Söz konusu yapı, ülkenin orta kesimindeki Yavne kentinde keşfedilen, zamanında Yahudilerin en yüksek yasama meclisi olan Sanhedrin(Roma Filistini'nde çalışan Yahudi Konseyi) döneminden kalma ilk yapı oldu.

ROMALILAR ELE GEÇİRDİ

Sanhedrin, yaklaşık 2 bin yıl önce Kudüs'ün Romalılar tarafından ele geçirilmesinin ardından Yavne'ye taşındı. Araştırmacılar, binada tebeşir taşından kaplar bulunduğunu ve bunun, bina sakinlerinin ritüel temizliğiyle ilgili Yahudi yasalarını yerine getirdiklerini açık biçimde kanıtladığını söyledi.

ÖZENLE YERLEŞTİRİLMİŞ MEZARLAR

Belli aralıklarla özenle yerleştirilmiş onlarca mezarın bulunduğu mezarlık ise binaya yaklaşık 70 metre uzaklıkta bulunuyor. Mezarların bazıları tabut veya lahit şeklinde, çoğunlukla taştan yapılmış, sadece biri kurşundan yapılmış.

YAHUDİLERE AİT ÖNEMLİ BİLGİLER

Araştırmacılar, söz konusu mezarların kentin Yahudi toplumuna ait olduğunu ve incelikle işlenmiş olanların Yavne'nin Yahudi bilgelerine ait olabileceği belirtiyor.

Kaynak: Xinhua / Dünya

Arkeoloji İsrail Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024?
500

Yorumlar (6)

Gülsüm Polat:

Şimdiki israilde yerin dibini boylar inşallah

25
9
yanıtYanıtla
Fakır:

yere batsın israil

15
5
yanıtYanıtla
Gülsüm Polat:

İnşaallah şimdiki şehirleride yerin dibine batar

11
2
yanıtYanıtla
Joker Fox:

Yüz yıllardır beddu edersiniz ama baran sptal İslam ülkeleri niye örümcekleşmiş beyin

yanıt2
yanıt2
serdar seyithanoğlu:

kedidir kedi)

10
3
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Madalya alanlar sevinsin

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title