Haberler

"Nasıl Bir Mezun" söyleşisinde öğrencilere iş hayatı ile ilgili tavsiyeler verildi

Güncelleme:

Anadolu Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Bilgin Bari'nin kariyer planlama dersi kapsamında düzenlenen "Nasıl Bir Mezun" başlıklı söyleşi Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli'nin katılımıyla İİBF Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Bilgin Bari'nin kariyer planlama dersi kapsamında düzenlenen "Nasıl Bir Mezun" başlıklı söyleşi Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli'nin katılımıyla İİBF Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Erol Kutlu'nun yaptığı söyleşiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Dağdemir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Yıldırım, Doç. Dr. İsmail Onur Baycan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

EOSB Başkanı Küpeli: "Eğer deneyim kazanmak istiyorsanız üniversite döneminizde aktif rol oynamanız gerekiyor"

Söyleşide öğrencilere iş dünyası hakkında bilgiler veren ve mezun olacak öğrencilerde hangi kriterlerin olması gerektiği hakkında tavsiyelerde bulunan Nadir Küpeli konuşmasında şunları söyledi: "Etrafımızda iktisat ve ekonomi okuyup mezun olan ve diplomasını aldıktan sonra iş arayışına giren birçok öğrenci var. Özellikle şirketler veya firmalar işe alım sırasında tercih yaparken öğrencinin eğitim hayatı boyunca katıldığı etkinliklere, yer aldığı staj programlarına ve en önemlisi sahip olduğu yabancı dil seçeneklerine odaklanır ve daha seçici davranırlar. Bu alanlarda da deneyim kazanmak istiyorsanız eğer üniversite döneminde aktif rol oynamak, becerileri geliştirmek ve sosyal alanda kendini göstermek gibi eylemler büyük önem taşıyor. Bu sayede mezun olduktan sonra kazanımlarımız ile iyi bir çalışma başlangıcı yapabilirsiniz. Staj hayatınızı dolu dolu geçirmeye odaklanın hatta stajyer olarak çalışmaya başladığınız şirkette daimi bir şekilde çalışacakmış gibi faaliyetlerde bulunun ve veriminizi o düşünce doğrultusunda arttırın. Çünkü staj sizin hayatınızda ilk adımınız olacak ve burada edindiğiniz bilgiler ve yeteneklerinizle daha kalıcı bir iş hayatına sahip olabileceksiniz. Umuyorum ki yeni mezun arkadaşlarımız ya da mezun olacak arkadaşlarımız bu zorlu iş hayatında kendilerine uzun ömürlü bir yer edinebilirler ve birlikte yapabileceğimiz ortak projelerde bir arada oluruz. "

Kaynak: Habermetre / Toplum

Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Üniversitesi Eskişehir Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title