Haberler

Topal Osman Ağa, Resim Canlandırma Sanatıyla Anıldı

Topal Osman Ağa, resim canlandırma sanatıyla anıldı Giresun Federasyonu tarafından İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Giresun Tanıtım Günleri Topal Osman Ağa'nın 94'üncü ölüm yıldönümüne denk gelince resim canlandırma sanatıyla anıldıGİRESUN - Milli Mücadele Kahramanı ve Atatürk'ün Muhafız...

Topal Osman Ağa, resim canlandırma sanatıyla anıldı

Giresun Federasyonu tarafından İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Giresun Tanıtım Günleri Topal Osman Ağa'nın 94'üncü ölüm yıldönümüne denk gelince resim canlandırma sanatıyla anıldı

GİRESUN - Milli Mücadele Kahramanı ve Atatürk'ün Muhafız Alay Komutanı Milis Yarbay Osman Feridunoğlu ( Topal Osman Ağa ) ve Giresun Milli Mücadele Şehitleri anıldı.

Giresun Federasyonu tarafından İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Giresun Tanıtım Günleri Topal Osman Ağa'nın 94'üncü ölüm yıldönümüne denk gelince resim canlandırma sanatıyla anıldı.

Giresun Belediyesi'nin standında düzenlenen anma programında resim canlandırma sanatçıları tarafından canlandırma yapılırken, yakında gösterime girecek olan Osman Ağa belgeselinin tanıtımı gerçekleştirildi.

İşgal edilmediği halde Topal Osman Ağa öncülüğünde iki tane gönüllü alay çıkartarak milli mücadeleye katılan ilin Giresun olduğunu hatırlatan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu; " Giresun, Kurtuluş Günü olmayan, kendi ili dışında tek şehitliği olan tek ildir. Giresun var olma mücadelesine iki gönüllü alay göndermiştir. Sarıkamış'ta, Erzurum'da, Dumlupınar'da, Afyon'da, İzmir'de, Çanakkale'de bizim dedelerimiz vardı. Bu vatan kolay kurtulmadı, bu Cumhuriyet kolay kurulmadı. Giresun Belediye Başkanı olarak Topal Osman Ağa'nın koltuğunda oturuyorum. Bu onuru yaşıyorum. Gönüllü Alaylarımız 5 bin kişiyle gidip geriye 250 kişiyle dönmüştür. İşte bu kahramanların torunlarıyız. Bu onuru birlikte yaşayıp, yaşatmalıyız. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Osman Ağa ve Milli Mücadele Şehitlerimizi şükranla anıyorum. Topal Osman Ağa'yı vefatının 94'üncü yıl dönümünde önce Giresun Günleri'nde sonra ise Giresun'da düzenleyeceğimiz törenle anacağız."dedi.

Etkinlikte binlerce Türk Bayrağı ve Atatürk resmi dağıtılırken, Topal Osman Ağa ve Giresun Uşaklarının resimli canlandırma sanatına ise büyük ilgi gösterildi. Heykel zannedilerek resim çektirmek isteyenler Osman Ağa figürlülerinin birden hareket edilmesiyle şaşkınlıklar yaşadı.

Topal Osman Ağa Kimdir?

Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Giresunlular'dan oluşan muhafız kıtasının komutanı. Kurtuluş Savaşı'nda yararlıklar göstermiştir. 1923'te Trabzon milletvekili Ali Şükrü Bey suikastı nedeniyle hakkında yakalanma emri çıkınca güvenlik güçleri ile çarpışarak hayatını kaybetmiştir.

1925'te Giresun Kalesi'nin en yüksek noktasına masrafları bizzat Mustafa Kemal Paşa'nın şahsi malvarlığından karşılanan bir anıt mezar yaptırılmış ve naaşı buraya nakledilmiştir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Topal Osman Ağa İstanbul Giresun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title