Haberler

Tokat-41 Yıldır Aralıksız Muhtarlık Yapıyor

Tokat-41 yıldır aralıksız muhtarlık yapıyor (HD)41 yıldır aralıksız muhtarlık yapıyorTokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Umurca köyü Muhtarı Osman Çiçek(70), 41 yıldır aralıksız muhtarlık yapıyor.

Tokat-41 yıldır aralıksız muhtarlık yapıyor (HD)

41 yıldır aralıksız muhtarlık yapıyor

Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Umurca köyü Muhtarı Osman Çiçek(70), 41 yıldır aralıksız muhtarlık yapıyor. 1977 yılından bu yana görevini sürdüren Muhtar Osman Çiçek, muhtarlık dönemi boyunca 7 Cumhurbaşkanı ve 16 Başbakan gördü.

Reşadiye ilçesine bağlı 230 nüfuslu Umurca köyünde yaşayan evli ve 4 çocuk sahibi Osman Çiçek, 1977 yılı Ekim ayında yapılan seçimlerde köy muhtarlığı için aday oldu. İki muhtar adayının yarıştığı seçimlerde Osman Çiçek oy çoğunluğu ile muhtar seçildi. Sonraki dönemlerde yapılan seçimlerde de Osman Çiçek'in karşısına aday çıktı ancak muhtarlık mührünü elinden kimse alamadı. Altıncı Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk zamanında görevine başlayan Çiçek, ardından Kenan Evren, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan'ın döneminde muhtarlık görevini sürdürdü. Görev süresi boyunca ise 16 başbakan gördü. Daha önce Ergenekon Davasında yargılanan şimdiki CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'in amca oğlu olan muhtar Osman Çiçek'in, en küçük kardeşi Amir Çiçek ise merkez valisi olarak görev yapıyor.

'BİR ÇOK HİZMET YAPILDI'

Osman Çiçek, 1977'de muhtar seçildikten sonraki üç seçimde karşısında aday çıktığını, daha sonrakilerde ise aday çıkmadığını belirterek, Komşularım 'yap dedi' yapıyoruz. Bu işin sırrı devlet büyükleri ile mühendisiyle, kaymakamı ile encümeniyle iş birliği yapacaksın. Köyün derdini bildireceksin. Derdini bildirdikten sonra halka soracaksın. Halk da isterse beraber bu hizmete başlarsın. Köyümüze şimdiye kadar birçok hizmet yapıldı dedi.

'MUHTAR ALÇAK GÖNÜLLÜ OLACAK'

Köy sakinleri istemesi durumunda bir dönem daha muhtarlık yapmak istediği belirten Çiçek, Muhtar alçak gönüllü olacak. Karnı geniş olacak. Her şeyi işitmeyecek. Kulağı sağır olacak. Kulağı sağır olmaza ise bu iş yürümez. Muhtarlık işi böyle, muhtarlık çok ince bir iş göründüğü gibi değil. Sükseli bir iş değil yani diye konuştu.

'BİZ BÖYLE BİR MUHTARI NASIL BULURUZ'

Köy sakinlerinden Ekrem Özdemir, muhtarın çalışmalarından memnun olduklarını belirterek, Şu anda 65-70 yaşında ama kazma kürek elinde kimseyi arayıp sormadan hizmet yapar. Devlet büyükleri ile de iş yapmayı yakıştırıyor. Köylü de arkasında duruyor. Muhtarımız köyde bir arıza olduğu zaman önce kendi gider. Eğer beceremeyecek durumda ise ondan sonra halktan yardım ister. Biz böyle bir muhtarı nasıl buluruz ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Çiçek Reşadiye Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title