Haberler

Tkdk Giresun İl Koordinatörlüğü'nden Yatırımcılara Çağrı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, su ürünleri, konaklama, yeme ve içme ile yenilenebilir güneş enerji sistemleriyle ilgili projelere destek verdiklerini bildirdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, su ürünleri, konaklama, yeme ve içme ile yenilenebilir güneş enerji sistemleriyle ilgili projelere destek verdiklerini bildirdi.

Kurşun, kurum binasında düzenlediği basın toplantısında, il genelinde toplam 50 adet su ürünleri işletmesi bulunduğunu ve bunların 43 adetinin faal durumda olduğunu söyledi.

Giresun'da kültür balıkçılığında öne çıkarabilecek bir hamle için TKDK'nin destek vereceğine işaret eden Kurşun, şöyle devam etti:

"Yetiştiricilik yapmak isteyenler için gerekli her türlü makine ekipman ve inşaat işleri tarafımızdan desteklenecektir. Kılıçkaya barajında 8 adet 10-200 ton arası alabalık kafes balıkçılığı tesislerini desteklemek istiyoruz. İlimiz Şebinkarahisar ilçesinde bulunan Kılıçkaya baraj gölü 31 kilometrekare su yüzeyi ile kültür balıkçılığı için önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Kurumumuzun 10-200 ton kapasiteli tesisleri desteklediğini bu çerçevede baraj gölümüzün önemli bir üretim kaynağı olabileceğini kamuoyuyla paylaşmak isteriz."

Kurşun, Giresun il merkezi ve Bulancak mahalleleri hariç il genelindeki tüm yeme, içme ve konaklama tesislerine de destek vereceklerini dile getirerek, "İlimizde mevcut tüm yeme içme ve konaklama tesislerinin yenilenmesi modernizasyonu ve uygun arazilerde yeniden tesisi için kurumumuz destek vermeye hazırdır. Öncelikli olarak Karadeniz otoyolunun Giresun il sınırları içindeki yol boyu konaklama ve yeme içme tesisleri yayla turizmi yaz ve kış turizmi tesislerine destek verilebilecektir" dedi.

Giresun'un güneş enerji santrali yatırımlarında marka il olabileceğine dikkati çeken Kurşun, "Güneş enerji santrali için ilgili kurumlara başvurularını yapmış ve yapmakta olan 22 Nisan 2016'ya kadar TEDAŞ onayını alabilecek yatırımcılarımızı kurumumuza bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurşun, yenilenebilir enerji yatırımlarının Giresun açısından avantaj olabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"İlimizin güneş enerji santralleri konusunda, özellikle Şebinkarahisar, Çamoluk ve Alucra İlçelerinde potansiyeli mevcut. Yerel idarelerin, ilgili kaymakamlıkların, özel sektörlerin, sivil toplum kuruluşlarının konuya olan ilgisi kurumumuzca oldukça önemli. Bu konuda bu zamana kadar teşebbüs içerisinde olmuş, başvuruda bulunmuş şahıs ve şirketlerin kurumumuza yönlendirilmesi gerekmektedir. IPARD II dönemi boyunca yatırımcıların bu sektörden en üst seviyede istifade etmesi için, arazi temini konusunda, ilgili kamu kurumlarının desteklerini bekliyoruz."

Bütün organize sanayi bölgelerindeki ve sanayi sitelerimizdeki esnaf ile şirketlerin destek dahilindeki ahşap, metal, dokuma, tekstil, örgü ve deriye dayalı zanaatkarlık tesislerini destekleyeceklerini kaydeden Kurşun, "Gıda sektöründe de, şekerleme, konserve, kurutulmuş gıda, unlu mamuller, süt ürünleri, et ürünleri ve hazır yemek imalathanelerini destekleyeceğiz. Bu konularda daha geniş bilgi için esnaf ve şirketlerimizi kurumumuza davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Emin Serdar Kurşun Şebinkarahisar Kılıçkaya Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title