Haberler

    Tinariwen

    Mali'nin Kuzey bölgesinde bulunan Sahra çöllerindeki Tuareg göçebelerinin bir araya gelmesiyle oluşan Grammy ödüllü topluluk Tinariwen, 22 Mart 2017'de African Tunes kapsamında Zorlu PSM sahnesinde olacak.

    Mali'nin Kuzey bölgesinde bulunan Sahra çöllerindeki Tuareg göçebelerinin bir araya gelmesiyle oluşan Grammy ödüllü topluluk Tinariwen, 22 Mart 2017'de African Tunes kapsamında Zorlu PSM sahnesinde olacak.

    Grubun kurucusu Ibrahim Ag Alhabib, müziğe ilgi duymaya çocuk yaşlarında bir Western filmi izledikten sonra başladı. Filmdeki gitar çalan kovboydan etkilenen ve kendi gitarını bulduğu malzemelerle yapan Alhabib, ilk başta geleneksel Tuareg müziği ve Arapça pop şarkıları çalıyordu. Tinariwen'i kurmasının ardından topluluk ilk olarak Libya'daki mülteci kamplarında 1979'da yöresel çalgı aletlerine ek olarak gitar da kullanarak müzik yapmaya başladı. Nass El Ghiwane ve Jil Jilala gibi Faslı protest grupların yanı sıra; Elvis Presley, Led Zeppelin, Carlos Santana, Dire Straits, Jimi Hendrix, Boney M ve Bob Marley gibi isimlerin müziklerinden etkilendiler.

    Kariyerlerinde 6 albüm bulunan ve son olarak 2014 yılında Emmaar'ı yayınlayan Tinariwen, deve sırtında taşınılan akülerle beslenen elektro gitarlar eşliğinde müzik yaptığı serüvenini günümüzde Glastonbury, Roskilde ve Coachella gibi dünyanın en ünlü festival ve sahnelerine taşımayı başardı. Topluluk, 2004'te yayınlanan albümleri Amassakoul'un ardından 2005 yılında BBC Dünya Müziği Ödülü'ne layık görüldü.

    Güney Afrika'da gerçekleşen 2010 Dünya Kupası'nın açılış etkinliğinde sahne alan Tinariwen, 2012 yılında Tassili isimli albümüyle En İyi Dünya Müziği Albümü dalında Grammy kazandı. Hayranları arasında Carlos Santana, Robert Plant, U2'dan Bono ve Edge, Thom Yorke, Chris Martin, Henry Rollins, Brian Eno ve TV On The Radio gibi isimler bulunan topluluk, sürekli olarak değişen bir kadroya sahip. Albüm kayıtları ve canlı performanslarda Tinariwen'e birbirinden yetenekli müzisyenler eşlik ediyor. Bu müzisyenler arasında yerel isimler haricinde Josh Klinghoffer, Fats Kaplin, Matt Sweeney ve Saul Williams gibi dünyaca ünlü isimler de yer alıyor.

    Tinariwen'i farklı kılan en önemli unsurlardan biri de benzersiz, enerjisi hayli yüksek, aynı anda binlerce kişiyi etkisi altına alabilen canlı performansı. Kuzey Afrika'ya özgü Tishoumaren müziğini, blues, rock ve folk'la harmanlayarak; dünya müziği icra eden sanatçılar arasındaki en özgün örneklerden biri haline gelen Tinariwen, bu özgünlüğünü sahneye de yansıtmayı başarıyor.

    Kuzey Afrika'dan çıkıp tüm dünyayla buluşan Tinariwen rüzgarının eseceği 22 Mart 2017 tarihinde, Zorlu PSM'de benzersiz bir deneyim yaşayacaksınız.

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Beşiktaş

    Mekan : Zorlu Center PSM Drama Sahnesi

    Mekan Adresi : Levazım Mah. Koru Sok. No: 2/PSM/70 Zincirlikuyu

    Başlangıç Saati : 22.03.2017 21: 00: 00

    Bitiş Saati : 22.03.2017 23: 00: 00

    Kategori : Tinariwen

    Tür : Konser

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Carlos Santana Elvis Presley 22 Mart Libya Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title